No.. Powiedzmy ze mam warsztat!!
Narazie skromnie i przewiewnie ale powoli sie rozkrecam. Brakuje jeszcze prau istotnych rzeczy ale mam je juz na oku i moze w koncu "w kieszeni". Moja prcownia miesci sie na terenie historycznej stoczni Übigau w Dreznie. W hali obok zostala zbudowana pierwsza niemiecka lokomotywa "Saxonia". Widok z kuzni oczywiscie na łabe.
Na poczatek zaczalem produkcje kleszczy. I tym moge narazie sie pochalic..
Pierwsze szczypce (z 20x20mm) stal zwykla, a drugie sprezynowa (wygladaja na slabe ale trzymaja jak zaraza).
Warsztat Andina
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Warsztat Andina
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Galeria Andina
A co powiecie na te ogiery?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Warsztat Andina
W tej kuźni na kolanach czy w "garbika" się robi? 
Jak na pierwsze szczypce to całkiem solidne, no może te kabłąkowe trochę - jakby to ująć - za delikatne.
A ogiery jedno- czy dwustronne?
Jak na pierwsze szczypce to całkiem solidne, no może te kabłąkowe trochę - jakby to ująć - za delikatne.
A ogiery jedno- czy dwustronne?
jeśli to są początki to naprawdę nieźle 
Nic co robisz, nie jest stratą czasu, jeśli umiesz mądrze korzystać z własnych doświadczeń.
na grochu klecze i kuje za dawne grzechy pokutuje..
a tak na serio to musze palenisko i kowadlo wycigac. jak pada to folie wieszam..
dzieki. niestety to nie poczatki. juz od kilku lat w kowalstwie siedze. ale to moj pierwszy wlasny warstat. do tej pory taki h pierdolek nie robilem. konie to taki eksperyment. tak na szybko zrobilem bo prezenty byly potrzebne. moglyby byc ladniejsze.. jak dla mnie za duzo detali. i jednostronne bo imadlo jeszz nie stoi.
wrzucam bo moze ktos zobaczy i zrobi lepiej:)
dzieki. niestety to nie poczatki. juz od kilku lat w kowalstwie siedze. ale to moj pierwszy wlasny warstat. do tej pory taki h pierdolek nie robilem. konie to taki eksperyment. tak na szybko zrobilem bo prezenty byly potrzebne. moglyby byc ladniejsze.. jak dla mnie za duzo detali. i jednostronne bo imadlo jeszz nie stoi.
wrzucam bo moze ktos zobaczy i zrobi lepiej:)