Realizacje Customa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Poniżej zdjęcie mojej giętarki (samoróbka) o którą były zapytania .
Można na niej walcować profil , pręt , płaskownik , rurę , plecionkę , kątownik ,teownik
w zależności jakie rolki zamontujemy.
Można też walcować poręcz na schody zabiegowe od razu w dwóch płaszczyznach.
Można na niej walcować profil , pręt , płaskownik , rurę , plecionkę , kątownik ,teownik
w zależności jakie rolki zamontujemy.
Można też walcować poręcz na schody zabiegowe od razu w dwóch płaszczyznach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dokładniej jest wtedy , gdy montuję do tego jeszcze jedną rolkę , którą nastawia się w pionie wtedy spirala wychodzi równo ale mimo to trzeba biegać i przymierzać poręcz do schodów bo każde inne są.Marcin pisze:Urządzenie fajne! Ale Grzesiek jak podnosisz ten łuk do góry to chyba nie jest zbyt dokładna metoda?
Obiecane zdjęcia walcarki do fakturowania stali . Jest to oczywiście samoróbka ale jestem z niej dumny , ponieważ fakturuję co chcę i jak chcę - w zależności jakie rolki zamontuję.
Zrobiłem ją siedem lat temu i o dziwo chodzi bezawaryjnie . Jedyny problem to taki , że w upały reduktor bardzo się przegrzewa , ale duży wentylator daje radę.
Zrobiłem ją siedem lat temu i o dziwo chodzi bezawaryjnie . Jedyny problem to taki , że w upały reduktor bardzo się przegrzewa , ale duży wentylator daje radę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszystko w niej jest regulowane , blachy pionowe można dowolnie rozstawiać , koła zębate również . Można zamontować walce do 100 mm szerokości , także spokojnie można fakturować profil 100x100.
Walce do fakturowania dorabiają mi na elektrodrążarkach a te prostsze dłubię sam - Dremel, Diaksa , przecinak
czym tylko można coś dłubnąć .
Walce do fakturowania dorabiają mi na elektrodrążarkach a te prostsze dłubię sam - Dremel, Diaksa , przecinak