nibylung prawie kowal
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam .Przedewszystkim życze całemu bractwu kowalskiemu i sympatykom wespłych Świąt i jak najlepszego nowego roku. Wczoraj zamontowałem niewielka balustrade i chciałem sie pochwalić. Jakość zdjeć niestety nie za dobra robiłem je komórką
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
dara
Nie ma róży bez kolców...
Pochwyt mi się bardzo podoba. Swobodnie puszczony oddaje charakter całego projektu. Motyw bym trochę bardziej zróżnicował... a po drugie strasznie oklepane są te wszystkie różyczki, winogronka (to nie krytyka sam mam pare na sumieniu). Chociaż rozumiem, że taka wola klienta
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Nibylungu – balustradka ma w sobie coś.... ale ma też mankamenty - co mi się rzuca w oczy – za mało liści zdecydowanie powinno ich być kilkukrotnie więcej – bo liście różane są dość drobne niestety – chyba, żeby je zwiększyć nieco... , kształt gałązek – za mało łagodnych łączeń - są one za bardzo „doklejone” . Wydaje mi się, że wynika to z tego, że za bardzo chciałeś się trzymać linii skosu schodów samymi gałązkami . Na pewno poprawił by się też wygląd gdybyś dał nieco grubszy materiał na gałązkach...różyczki same w sobie bardzo ładne - podoba mi się zróżnicowanie wielkości i rozwinięcia kwiatów, liście są ładne, poręcz w dolnej balustradzie ciekawa w formie-świetnie wykonany splot ale na górnej balustradce już zdecydowanie za „rzadka” - jest sporo cieńsza niż dolna …
Poniżej kopia zdjęcia ze strony PawłaG z balustradą roślinną oraz fragment wypełnienia bramy z winogronem w moim wykonaniu – o takie łączenia gałęzi mi chodzi...
Poniżej kopia zdjęcia ze strony PawłaG z balustradą roślinną oraz fragment wypełnienia bramy z winogronem w moim wykonaniu – o takie łączenia gałęzi mi chodzi...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2010, 18:02 przez Salaputro, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do grubości materjału i sposobu łączenia gałązek masz racje .Ale ilość liści i róż to byładecyzja klienta koniecznie miałabyć lekka i nie gęsta ,nie chciał żeby wyglądła na styl cygański dużo i zdobnie.Górny pochwyt jest cienszybo skonczył sie materiał i czas musiałem ja założyć w czwartek do południa ale klijent taka zaakceptował i podobała sie.Dziekuje za słowa konstruktywnej krytyki.