Realizacje Customa

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
joel4
Kontakt:

Post autor: joel4 » 15 maja 2011, 21:49

jak się raz nadzieje to się nauczy :)
Fajna balustradka, motywuje żeby robić coś innego.

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 15 maja 2011, 22:31

Custom pisze:Trochę nietypowa góra balustrady ale klientowi chodziło żeby wyglądała jak diadem.
rażą te listki osobno doklejone do łodyg. Ten "półelementowy" listek kończący spiralę dobrze się komponuje z przekrojem prętów, może trzeba było skorzystać tylko z tego gatunku listków? Gruba sztuka acz rzadka.

Awatar użytkownika
Custom

Post autor: Custom » 17 maja 2011, 17:38

harlem pisze:
Custom pisze:Trochę nietypowa góra balustrady ale klientowi chodziło żeby wyglądała jak diadem.
rażą te listki osobno doklejone do łodyg. Ten "półelementowy" listek kończący spiralę dobrze się komponuje z przekrojem prętów, może trzeba było skorzystać tylko z tego gatunku listków? Gruba sztuka acz rzadka.
Sugerujesz Harlemie , że te listki wyglądałyby lepiej jak by je spawać z łodygami ?
Jakoś nie miałem na nie konceptu , może inaczej wyglądałyby lepiej ale nie mam na nie pomysłu.

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 17 maja 2011, 22:09

Custom pisze:
harlem pisze:
Sugerujesz Harlemie , że te listki wyglądałyby lepiej jak by je spawać z łodygami ?
Jakoś nie miałem na nie konceptu , może inaczej wyglądałyby lepiej ale nie mam na nie pomysłu.
pewnie tak, raz: forma byłaby bardziej gęsta, dwa: ten sam gatunek liści byłby korzystny. Może u dołu dodatkowo dłuższe łodyżki z podwójnymi listkami, względem pojedynczych u góry balustrady, byłoby ciekawiej.

Awatar użytkownika
Custom

Post autor: Custom » 23 maja 2011, 10:26

Ciągle mam wrażenie że czegoś brakuje moim balustradom .
Co powiecie ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dara

Post autor: dara » 23 maja 2011, 17:40

no mooże jakiegoś czegoś w osi symetrii.
Albo wiechy?

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 23 maja 2011, 18:59

Pewno jakiegoś porządnego babola żeby było o czym pisać :D

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 23 maja 2011, 21:32

Wypieszczone i symetryczne, trzeba dodać szczyptę chaosu
Lepsze jest wrogiem dobrego

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 23 maja 2011, 22:31

usuń te dwie skrajne pionowe tralki, zupełnie nie pasują, i pod pochwytem usuń te "nietoperki" a wstaw coś bardziej abitniejszego

Awatar użytkownika
Custom

Post autor: Custom » 23 maja 2011, 22:34

No dobra , a tak na poważnie co w nich jest nie tak.
Wiem , że na pewno coś się znajdzie tylko ja tego nie zauważam ale liczę na Was.

Awatar użytkownika
Custom

Post autor: Custom » 23 maja 2011, 22:39

harlem pisze:usuń te dwie skrajne pionowe tralki, zupełnie nie pasują, i pod pochwytem usuń te "nietoperki" a wstaw coś bardziej abitniejszego
Harlem , na Ciebie zawsze można liczyć. Rzeczywiście bez tych tralek byłoby ciekawiej a zamiast tych batmanków albo inaczej skrzydełek always co by tam najlepiej zagrało ?

dara

Post autor: dara » 23 maja 2011, 23:10

tralki są ok nic nie wywalaj chodzi o to że symetria jest sprzeczna naturze symetryczne "połówki" mimo że są niemal doskonałe,wywołują niepokój swoją symetrią-wprowadź odrobinkę chaosu/pomieszania,odegnij/dognij,tak żeby nie było za dobre. A oprócz tego zrób koniecznie punkt centralny czyli
klejnot.(wystarczy nawet mały fikuśny nit)

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 24 maja 2011, 22:11

Custom pisze:
harlem pisze:usuń te dwie skrajne pionowe tralki, zupełnie nie pasują, i pod pochwytem usuń te "nietoperki" a wstaw coś bardziej abitniejszego
Harlem , na Ciebie zawsze można liczyć. Rzeczywiście bez tych tralek byłoby ciekawiej a zamiast tych batmanków albo inaczej skrzydełek always co by tam najlepiej zagrało ?

Awatar użytkownika
harlem
Kontakt:

Post autor: harlem » 24 maja 2011, 22:13

Custom pisze:
Spójrz na poniższą fote, taka mała metamorfoza
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 22:29 przez harlem, łącznie zmieniany 1 raz.

Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin » 24 maja 2011, 22:16

Ja mam pytanie trochę nie związane z tematem, Harlem fotoszopa używałeś do przeróbki tego zdjęcia jeśli nie to jakiego programu?
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”