joloCoolDSmithery&welldingArtBabolzone
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
no dzieki za zainteresowanie i sugestie
Rav- próbowałem dać c na prętach i wyszło , śmiesznie , pewnie też dla tego że między prętami jest 90mm
Marcin-tak to takie spęczane końce , wstawki na prętach kręconych to tzw maxy
mają za zadanie zamaskować wspawane kręcenie z 16x16 do profila 20x20 ,
skąd to spęczenie ,zapytasz skoro to profil ? ..... hmm (zasłona milczenia ..
motyw z z projektu , hmm chodzi ci o te esy (koronke na boku ?)przecież jest
szyld hyba faktycznie zmienię, macie racje nie pasuję do całości , dam okrągły ,
choć liczyłem że na bramie skrzydłowej ten największy szyld będzie najlepszy , brama Szer x wys, 6000x2400mm
dzięki za krytykę
Rav- próbowałem dać c na prętach i wyszło , śmiesznie , pewnie też dla tego że między prętami jest 90mm
Marcin-tak to takie spęczane końce , wstawki na prętach kręconych to tzw maxy
szyld hyba faktycznie zmienię, macie racje nie pasuję do całości , dam okrągły ,
choć liczyłem że na bramie skrzydłowej ten największy szyld będzie najlepszy , brama Szer x wys, 6000x2400mm
dzięki za krytykę
A nie można było dać skręconej "dwudziestki" ? Jak pierwszy raz zobaczyłem zdjęcia to pomyślałem że furtka jest jeszcze nie skończona, głównie przez te nijak nie pasujące zawijasy między sztachetami. Żeby nie było że się tylko czepiam , napiszę że pionowy motyw "misię" bardzo podoba, sprawdzałeś jak wygląda bez tych blach? pozdrawiam.
Ps: o szyldzie nie wspomnę
Ps: o szyldzie nie wspomnę
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.
Pytałem po co me 'maxy' bo mi tu nie pasują, nie lepiej było skręcić pełny pełny drut? Przemilczmy moją wypowiedź na temat spęczeńjolo pisze: Marcin-tak to takie spęczane końce , wstawki na prętach kręconych to tzw maxy
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz
Stefanik- można było dac z 20tki , dawniej wstawiałem z 20 tki potem z 18tki a teraz z 16 tki , różnica gubi sie na maxach, wygląda dobrze , nikt z was nie zwrócił uwagi na cieńsze kręcenie , nie bez znaczenia jet też ekonomia i waga ,,
bez blach motyw wyglądał trochę pusto a nie chciałem wypełniać tych miejsc na siłę liśćmi czy jakimiś zawijkami ,
Marcin -tak czy siak nawet przy wstawianiu 20 do 20 trzeba dać choćby zakuwkę aby zamaskować spaw który po cynkowaniu będzie bardzo widoczny
brama i furtka muszą być lekkie sztywne i ekonomiczne , muszą przy tym wyglądać solidnie , przy tak dużej bramie każdy kilogram jest ważny, słupki nie są zbyt mocne
bez blach motyw wyglądał trochę pusto a nie chciałem wypełniać tych miejsc na siłę liśćmi czy jakimiś zawijkami ,
Marcin -tak czy siak nawet przy wstawianiu 20 do 20 trzeba dać choćby zakuwkę aby zamaskować spaw który po cynkowaniu będzie bardzo widoczny
brama i furtka muszą być lekkie sztywne i ekonomiczne , muszą przy tym wyglądać solidnie , przy tak dużej bramie każdy kilogram jest ważny, słupki nie są zbyt mocne