mateo i jego kffiatki :)
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
mateo i jego kffiatki :)
witam wszystkich serdecznie
przedstawiam kilka fotek rzeczy które robię, głowie róże, wszystkie rzeczy są malowane aerografem, oceniajcie i nie oszczędzajcie słów krytyki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 gru 2014, 07:10 przez mateo86, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Krzysztof Assman
-
Krzysztof Assman
-
graffic
ja powiedziałbym tak - malowanie malowaniem - ale jaki sens jest tworzyć mniej lub bardziej doskonałą imitację natury ?- sztuka polega na dodaniu czegoś od siebie i wykorzystania w pełni możliwości technik którymi się posługujesz
róża - temat tyleż banalny co trudny - wielu (nie wiedzieć czemu) stawia sobie za cel wykonanie róży (taki św. Grall kowali ?), ale tylko niewielu się ta sztuka udała (w większości przejechali się sromotnie)
a wracając do samych prac - płaska blacha wygięta i pomalowana - jeśli wykonasz jeszcze 1000 róż a kolejne nie będą się różniły od siebie jakością i stylem - to chyba zaprzestałbym robić takie róże...
na początek może się podobać, ale tylko traktując to jako początek
...miało być szczerze
w każdym razie pozdrawiam i życzę więcej pomysłów (nie tylko na róże)
róża - temat tyleż banalny co trudny - wielu (nie wiedzieć czemu) stawia sobie za cel wykonanie róży (taki św. Grall kowali ?), ale tylko niewielu się ta sztuka udała (w większości przejechali się sromotnie)
a wracając do samych prac - płaska blacha wygięta i pomalowana - jeśli wykonasz jeszcze 1000 róż a kolejne nie będą się różniły od siebie jakością i stylem - to chyba zaprzestałbym robić takie róże...
na początek może się podobać, ale tylko traktując to jako początek
...miało być szczerze
w każdym razie pozdrawiam i życzę więcej pomysłów (nie tylko na róże)
Ostatnio zmieniony 24 gru 2014, 21:27 przez graffic, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak poza tematem trochę podpytam Jaki masz aerograf lub mógłbyś podpowiedzieć jaki kupić ? Kiedyś jakiś tani kupiłem i nie maluje zupełnie. Spróbuj zrobić coś nowego, co praktycznie nikt nie robił. Zrób jakąś dalie, cynie, oset, mieczyka, gerberę czy stokrotkę. Tak sobie myślę że ciekawym byłoby zrobienie takiego forumowego konkursu co dwa tygodnie inny kwiatek. ???
pozdrawiam
Marek
pozdrawiam
Marek