Swołowo 2017
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Swołowo 2017
Ja już jestem na kanapie w domu. Dzięki za spotkanie ...
Grzegorz mocne słowa... Ale ok... Chociaż praca domowa jako warunek zamyka drogę całkiem świeżym, którzy chcieliby się czegoś nauczyć...
Grzegorz mocne słowa... Ale ok... Chociaż praca domowa jako warunek zamyka drogę całkiem świeżym, którzy chcieliby się czegoś nauczyć...
Ostatnio zmieniony 06 sie 2017, 21:52 przez lachim, łącznie zmieniany 1 raz.
Chyba będą... Rumcajs był z Hanką
i robiła zdjęcia...
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Jestem odmiennego zdania. Jeśli komuś będzie zależało na przyjechaniu na imprezę poradzi sobie nawet na kolanku. O północy dotarliśmy do domu mimo uszkodzonego rozrusznika. Jeśli impreza miała by wyglądać nadal tak luzacko, to nie wiem czy w przyszłym roku będzie mi się chciało gnać przez pół Polski tam gdzie bociany zawracają z samochodem zapakowanym gratami by było czym i na czym robić. Szczególnie chciałbym podziękować tutaj Leszkowi Supińskiemu za uratowanie twarzy kowali przed gospodarzami. Bez jego podejścia do tematu zapewne żaden stojak nie zostałby zmontowany. Nie wspomnę też o konkursie, który po prostu się nie odbył bo fizycznie zbrakło czasu.lachim pisze: Grzegorz mocne słowa... Ale ok... Chociaż praca domowa jako warunek zamyka drogę całkiem świeżym, którzy chcieliby się czegoś nauczyć...
Kontakt 517355290
Dzięki za imprezę, było czadersko przeleciałem całą Polskę, ale jak co roku, było warto. Jeśli chodzi o frekfencję to trzeba dla tych placków co się o oferowali na przyjazd dołączyć rachunki do zapłacenia, bo dzieciaki w przedszkolu są bardziej lojalni wg swoich decyzji.
Ja bardzo żałuję że nie dotarliśmy na imprezę.
No ale złośliwość rzeczy martwych.
Szkoda bo czekaliśmy cały rok :-(
No ale złośliwość rzeczy martwych.
Szkoda bo czekaliśmy cały rok :-(
- Grzegorz K.
- Administrator
Kobusz - rozumiem. to był wypadek losowy.
Najbardziej rozczulił mnie Kujus. Choć na chwilę, ale wpadł. Marek Świątkowski też wpadł jak po ogień ale wpadł. Gdańszczanie w tym roku obrodzili.
Uważam, że na spokojnie, sine ira et studio, trzeba podjąc konkretne decyzje. Zobaczcie taki banalny przykład (bez nazwisk) - podkuwanie konia. Ktoś zadeklarował przyjazd, wiedział, że to będzie wykorzystane do promocji, a jednak gdybym nie zapytał telefonicznie w sobotę rano co z nim się dzieje to bym nawet się nie dowiedział że dojechac mu się nie uda. I teraz - muzeum czekało specjalnie z kuciem konia. Ja liczyłem na fajną promocję. Gdyby w materiałach promocyjnych poszło że będzie kucie a nie było to wyszli byśmy na idiotów.
Kolejna sprawa. Obniżona frekwencja uniemożliwiła zrobienie konkursu. Mam przygotowany gliniany kufel z logo forum jako nagrodę. Nie zmarnuje się, będzie na zaś.
Lachim masz rację że praca domowa ograniczy dostęp - to trzeba dokładnie przeanalizować.
Mamy czas i trzeba wprowadzić zmiany. Mamy ankietę, mamy różne głosy. Przedyskutujemy temat i wypracujemy nową formułę.
Najbardziej rozczulił mnie Kujus. Choć na chwilę, ale wpadł. Marek Świątkowski też wpadł jak po ogień ale wpadł. Gdańszczanie w tym roku obrodzili.
Uważam, że na spokojnie, sine ira et studio, trzeba podjąc konkretne decyzje. Zobaczcie taki banalny przykład (bez nazwisk) - podkuwanie konia. Ktoś zadeklarował przyjazd, wiedział, że to będzie wykorzystane do promocji, a jednak gdybym nie zapytał telefonicznie w sobotę rano co z nim się dzieje to bym nawet się nie dowiedział że dojechac mu się nie uda. I teraz - muzeum czekało specjalnie z kuciem konia. Ja liczyłem na fajną promocję. Gdyby w materiałach promocyjnych poszło że będzie kucie a nie było to wyszli byśmy na idiotów.
Kolejna sprawa. Obniżona frekwencja uniemożliwiła zrobienie konkursu. Mam przygotowany gliniany kufel z logo forum jako nagrodę. Nie zmarnuje się, będzie na zaś.
Lachim masz rację że praca domowa ograniczy dostęp - to trzeba dokładnie przeanalizować.
Mamy czas i trzeba wprowadzić zmiany. Mamy ankietę, mamy różne głosy. Przedyskutujemy temat i wypracujemy nową formułę.

Kilka fotek:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
-
egojack1
Wyrazy poparcia. Jak ktoś umiał się zadeklarować, to powinien też potrafić odpowiednio wcześnie poinformować o rezygnacji (pomijając jakieś istotne przyczyny losowe w ostatniej chwili).bey pisze:(..) niechaj ponoszą konsekwencje ci, co nie potrafią być uczciwi, a nie wszyscy (..)
Pytanie: kto zorganizował lub przytargał ten młot pneumatyczny i jak się on spisywał na prowizorycznym (i zwykle bagnistym) podłożu pleneru?
-
graffic
że się tak zapytam - jaka była obsada - bo jak patrzę na foty - to ledwie "parę" osób i kilkoro którzy przewijają się na wcześniejszych fotach ...
zdjęcia prac ktoś udostępni ?
czy był konkurs na kucie młotkami zegarmistrzowskimi ?
zdjęcia prac ktoś udostępni ?
czy był konkurs na kucie młotkami zegarmistrzowskimi ?
Z tego, co Banan napisał, było jak zwykle, czyli ktoś musiał wziąć na siebie ciężar roboty dla muzeum. Bo większość przyjechała turystycznie.
I znowu Grzegorzu piszesz o ankiecie, wyciąganiu wniosków, itp.… Przepraszam, ale to już staje się monotonne (temat wałkowany, co rok). Proponuję utworzyć ankietę, celem głosowania członków stowarzyszenia (i tylko członków), jak kto chce mieć głos, niech przystąpi.
I uchwalić, że:
- darmo mają tylko członkowie stowarzyszenia, oraz goście zaproszeni przez prezesa
- pozostali płacą za pobyt
- niesłowność, łamanie ustaleń i olewka, skutkuje usunięciem ze stowarzyszenia z trzy letnią karencją na ponowne przystąpienie
Swołowo jest naszą sztampową imprezką, tam jest siedziba stowarzyszenia, i wszelkie nasze działania powinny być przede wszystkim na to miejsce ukierunkowane. Jeżeli komuś to przeszkadza i ma gdzieś to, że niektórym zależy, to won
I znowu Grzegorzu piszesz o ankiecie, wyciąganiu wniosków, itp.… Przepraszam, ale to już staje się monotonne (temat wałkowany, co rok). Proponuję utworzyć ankietę, celem głosowania członków stowarzyszenia (i tylko członków), jak kto chce mieć głos, niech przystąpi.
I uchwalić, że:
- darmo mają tylko członkowie stowarzyszenia, oraz goście zaproszeni przez prezesa
- pozostali płacą za pobyt
- niesłowność, łamanie ustaleń i olewka, skutkuje usunięciem ze stowarzyszenia z trzy letnią karencją na ponowne przystąpienie
Swołowo jest naszą sztampową imprezką, tam jest siedziba stowarzyszenia, i wszelkie nasze działania powinny być przede wszystkim na to miejsce ukierunkowane. Jeżeli komuś to przeszkadza i ma gdzieś to, że niektórym zależy, to won
Lepsze jest wrogiem dobrego
- Grzegorz K.
- Administrator
Ankieta była. Pisałem o wnioskach z niej płynących nie robieniu nowej.
Dokładnie popieram to co napisałeś:
- darmowo osoby chcące kuć, turyści i osoby towarzyszące wnoszą opłatę manipulacyjną. Wyjątek stanowią osoby zaproszone - oficjele innych stowarzyszeń, samorządów, kościołów, artyści, osoby prowadzące prelekcje, uczestnicy eventów towarzyszących wpływających pozytywnie na promocję wydarzenia.
- temat pracy musi być ogłoszony na pół roku przed imprezą. Pozwala to podzielić pracę na zespoły i przemyśleć projekt
- Zasadą niech będzie - jesz za darmo, śpisz za darmo, zostaw zostaw po sobie coś ładnego.
Osoby towarzyszące. Ja rozumiem przyjechać z żoną i z dzieckiem. Aries i jego synek oraz Dzidy Kowalskie Team robili furorę. Ale jeżeli ktoś chce zabrać przyjaciela od strony babki, tudzież szwagra to takiego który pomoże w kuźni (tak jak kolega Steela) albo niech płaci. Dzieciaki bezpłatnie, chyba że koń 17 lat 120 kilo i przyjechał zrywać kwiatki...
-
Dokładnie popieram to co napisałeś:
- darmowo osoby chcące kuć, turyści i osoby towarzyszące wnoszą opłatę manipulacyjną. Wyjątek stanowią osoby zaproszone - oficjele innych stowarzyszeń, samorządów, kościołów, artyści, osoby prowadzące prelekcje, uczestnicy eventów towarzyszących wpływających pozytywnie na promocję wydarzenia.
- temat pracy musi być ogłoszony na pół roku przed imprezą. Pozwala to podzielić pracę na zespoły i przemyśleć projekt
- Zasadą niech będzie - jesz za darmo, śpisz za darmo, zostaw zostaw po sobie coś ładnego.
Osoby towarzyszące. Ja rozumiem przyjechać z żoną i z dzieckiem. Aries i jego synek oraz Dzidy Kowalskie Team robili furorę. Ale jeżeli ktoś chce zabrać przyjaciela od strony babki, tudzież szwagra to takiego który pomoże w kuźni (tak jak kolega Steela) albo niech płaci. Dzieciaki bezpłatnie, chyba że koń 17 lat 120 kilo i przyjechał zrywać kwiatki...
-

Opłata za pobyt przelewem, przed imprezą, do ustalonego terminu. Nie wpłacenie na czas, sorki lista zamknięta.
Grzegorzu, chciałbym, aby to było czarno na biały, jako regulamin Swołowa. Włącznie z konsekwencjami jego złamania.
I nie czekajmy z tym do za rok, zróbmy to teraz, załóż w dziale wewnętrznym temat „ Regulamin Swołowa” i napiszmy go.
Grzegorzu, chciałbym, aby to było czarno na biały, jako regulamin Swołowa. Włącznie z konsekwencjami jego złamania.
I nie czekajmy z tym do za rok, zróbmy to teraz, załóż w dziale wewnętrznym temat „ Regulamin Swołowa” i napiszmy go.
Lepsze jest wrogiem dobrego
Potrzeba ogarnięcia całości/stowarzyszenia i imprezy. Kółka różańcowa mają lepszą organizację....
Podzielić się trza od razu na zespoły po 2/3 osoby do konkretnych zadań i ustalać co kto robi i kto będzie to potem składał, aby by nie było jak w tym roku...
Chcemy się promować, pokazywać to ładnie by było o by wykonać drobną ściepę i wykonać baner/logo stowarzyszenia, co by stał/wisiał przy kuźni w czasie imprezy. Wydzielić wyraźnie jeden/dwa stoły jako stanowiska gdzie leżą prace przywiezione przez uczestników i stać to by musiało w łatwo dostępnym miejscu obok naszych stanowisk pracy co by się ludzie nie pchali...
Fota wykonanej pracy, Drugi regał niemal taki sami ino spawany z braku czasu...
Podzielić się trza od razu na zespoły po 2/3 osoby do konkretnych zadań i ustalać co kto robi i kto będzie to potem składał, aby by nie było jak w tym roku...
Chcemy się promować, pokazywać to ładnie by było o by wykonać drobną ściepę i wykonać baner/logo stowarzyszenia, co by stał/wisiał przy kuźni w czasie imprezy. Wydzielić wyraźnie jeden/dwa stoły jako stanowiska gdzie leżą prace przywiezione przez uczestników i stać to by musiało w łatwo dostępnym miejscu obok naszych stanowisk pracy co by się ludzie nie pchali...
Fota wykonanej pracy, Drugi regał niemal taki sami ino spawany z braku czasu...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,