Oczywiście Bobodar to skromniacha i nie pochwalił się co wykuł
Legnica 2016
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
graffic
Re: Legnica 2016
pozostaje mi tylko dopowiedzieć - że jak zawsze z przyjemnością się pracowało, gadało i wymieniało doświadczeniami
(a fotek moich nawrzucał jakbym był jakim misterem kowalstwa hahah)
No nie żartujgraffic pisze:/.../ Oczywiście Bobodar to skromniacha i nie pochwalił się co wykuł![]()
(a fotek moich nawrzucał jakbym był jakim misterem kowalstwa hahah)
Reszta fotek, wcześniej się net zbiesił i łyknął tylko połowę z planu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Dracorian
- forumoholik
I mnie tam nie było...
A pan Franciszek Kopeć też był?
A pan Franciszek Kopeć też był?
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
No właśnie też chciałam o to pytać, bo na zdjęciach go nie widzę. A co się działo w niedzielę?
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"
-
graffic
Magda - brak danych ad niedzieli
- trzeba byłoby dopytać tych którzy pozostali 
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
A w niedzielę była główna część Turnieju polegająca na wykuwaniu pracy dowolnej ale w zadanym czasie trzech godzin. Szczęśliwie wszyscy się zmieścili w tej ramie czasowej
....
Prace były rozmaite od figurek ogrodowych po świeczniki, krzyżyki i inne gadżety.... Ja wykonałem trzyramienny świecznik na podstawie z płaskownika za co dostałem wyróżnienie a wygrał w tym roku duet Brata Alberta z Danielem Fenglerem za wykucie serwetnika z jednego kawałka blachy grubości 10mm. Dodatkową zabawą było wyciaganie pręta w czasie 1 minuty - powiem , że to męcząca konkurencja... oraz konkurs piosenki lub wiersza/anegdotki kowalskiej oraz sztuczka kowalska . W tych konkurencjach udział był wolny - kto chciał (a większość chciała). Dodatkowym atutem była wystawa rzeźb Adama Piechowiaka, które przyciągały oko publiczności.
Prace były rozmaite od figurek ogrodowych po świeczniki, krzyżyki i inne gadżety.... Ja wykonałem trzyramienny świecznik na podstawie z płaskownika za co dostałem wyróżnienie a wygrał w tym roku duet Brata Alberta z Danielem Fenglerem za wykucie serwetnika z jednego kawałka blachy grubości 10mm. Dodatkową zabawą było wyciaganie pręta w czasie 1 minuty - powiem , że to męcząca konkurencja... oraz konkurs piosenki lub wiersza/anegdotki kowalskiej oraz sztuczka kowalska . W tych konkurencjach udział był wolny - kto chciał (a większość chciała). Dodatkowym atutem była wystawa rzeźb Adama Piechowiaka, które przyciągały oko publiczności.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Daje do myślenia co do podjęcia odpowiednich poczynań w przyszłym roku
Cóż mi pozostało? Żałować że nie było się w niedzielę
i pogratulować kolegom sukcesu w kolejnym podboju Legnicy 
Cóż mi pozostało? Żałować że nie było się w niedzielę
Ech, to masz 50 % żalu mniej niż ja.Bobodar pisze: Cóż mi pozostało? Żałować że nie było się w niedzielę.
A który wiatrowskaz wygrał?
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"
-
graffic
O główne trofeum - Srebrne Klucze Legnicy walczyło 12 zespołów kowalskich.
Po dwudniowych zmaganiach wyłoniono zwycięzców:
I miejsce i Srebrne Klucze Lednicy zdobyli Brat Albert Kubiak i Daniel Fengler z Lubinia w Wielkopolsce
II miejsce Kazimierz Kudła i Jakub Kamaj z Dębicy
III miejsce Andrzej Sumara ze Strzegomia i Adam Piechowiak z Daszowa oraz równorzędnie Sławomir Konarkowski i Piotr Cienki z Leszna.
Ponadto wyróżniono:
Macieja Krasuskiego i Magdalenę Mazurczak z Mosiny, Leszka, Grażynę i Olę Supińskich z Gdańska Oliwy, Romana i Mateusza Parata z Gorzejowej, Ralfa i Elke Greiner z Niemiec, Kazimierza Jabłońskiego i Bartka Nykiela z Niedźwiady koło Dębicy.
W konkursach kowalskich zwyciężyli: -wyciąganie materiału na gorąco Kazimierz Kudła,
- sztuczka kowalska Zdzisław Mejsak
- piosenka kowalska Grażyna i Ola Supińskie
więcej na: http://www.turniejkowali.legnica.pl/
Po dwudniowych zmaganiach wyłoniono zwycięzców:
I miejsce i Srebrne Klucze Lednicy zdobyli Brat Albert Kubiak i Daniel Fengler z Lubinia w Wielkopolsce
II miejsce Kazimierz Kudła i Jakub Kamaj z Dębicy
III miejsce Andrzej Sumara ze Strzegomia i Adam Piechowiak z Daszowa oraz równorzędnie Sławomir Konarkowski i Piotr Cienki z Leszna.
Ponadto wyróżniono:
Macieja Krasuskiego i Magdalenę Mazurczak z Mosiny, Leszka, Grażynę i Olę Supińskich z Gdańska Oliwy, Romana i Mateusza Parata z Gorzejowej, Ralfa i Elke Greiner z Niemiec, Kazimierza Jabłońskiego i Bartka Nykiela z Niedźwiady koło Dębicy.
W konkursach kowalskich zwyciężyli: -wyciąganie materiału na gorąco Kazimierz Kudła,
- sztuczka kowalska Zdzisław Mejsak
- piosenka kowalska Grażyna i Ola Supińskie
więcej na: http://www.turniejkowali.legnica.pl/