Beskid Niski (Bączal Dolny) 6-8 sierpień 2010
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- sid22kudlaty
może jeszcze nie teraz troche jest przynim jeszcze roboty ale ogulnie to działa 
Ostatnio zmieniony 18 sie 2010, 18:20 przez igor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Czas na moje podsumowanie Warsztatów Nożowniczych - Bączal Dolny 2010 ...
Zjazd forumowy uważam za bardzo udany - poznałem osobiście sporo forumowiczów ,wymieniliśmy się wiadomościami,pokuliśmy no i zintegrowaliśmy grono....
Specjalne podziękowania należą się rodzinie Nikla za goszczenie całej naszej łotrowskiej bandy przez trzy dni - a mojej rodzinki jeszcze tydzień dłużej ...
W czasie pobytu zrobiłem kawałek damastu - tu Nikiel wytłumaczył mi sporo wątpliwości w tej kwestii... poskładaliśmy z Wilkiem i później z Niklem jego resoraka ( niestety zabrakło czasu na dopieszczenie sprzęgła, które nierówno bierze i przez to szarpie...) Z Niklem i Igorem dokończyliśmy kwietnik , dorobiliśmy kilka prostych narzędzi do Niklowej kuźni...
Poza tym sporo pogadaliśmy, wypiliśmy morze piwa, byłem specjalistą od szukania kurzych jaj w sianie
:-P ...atmosfera była doskonała, jedzenie przepyszne...
Żal było opuszczać "Bączalowe Wzgórza"(aż się łza w oku kręciła) - ale czas był nieubłagany - i obiecane rodzinie Bieszczady należało odwiedzić....
Raz jeszcze wielkie dzięki za gościnę dla całej rodziny Nikiela...
Do zobaczenia za rok ;-)
Zjazd forumowy uważam za bardzo udany - poznałem osobiście sporo forumowiczów ,wymieniliśmy się wiadomościami,pokuliśmy no i zintegrowaliśmy grono....
Specjalne podziękowania należą się rodzinie Nikla za goszczenie całej naszej łotrowskiej bandy przez trzy dni - a mojej rodzinki jeszcze tydzień dłużej ...
W czasie pobytu zrobiłem kawałek damastu - tu Nikiel wytłumaczył mi sporo wątpliwości w tej kwestii... poskładaliśmy z Wilkiem i później z Niklem jego resoraka ( niestety zabrakło czasu na dopieszczenie sprzęgła, które nierówno bierze i przez to szarpie...) Z Niklem i Igorem dokończyliśmy kwietnik , dorobiliśmy kilka prostych narzędzi do Niklowej kuźni...
Poza tym sporo pogadaliśmy, wypiliśmy morze piwa, byłem specjalistą od szukania kurzych jaj w sianie
Żal było opuszczać "Bączalowe Wzgórza"(aż się łza w oku kręciła) - ale czas był nieubłagany - i obiecane rodzinie Bieszczady należało odwiedzić....
Raz jeszcze wielkie dzięki za gościnę dla całej rodziny Nikiela...
Do zobaczenia za rok ;-)
Oj za rok:) będzie się działo. Już dzisiaj myślę o tym jak Was przyjąć w przyszłym roku.
Dziękuję Macieju za pomoc w ogarnięciu tej graciarni. teraz można tam wejść i pracować.
W sumie to tak tam czysto, że aż boję się tam wchodzić i cokolwiek ruszać:P
pierwsza edycja Bączalskich warsztatów miała na celu INTEGRACJE i udało się:)
Na drugą edycję musimy zaprosić jakiegoś majstra kowala.
Dziękuję Macieju za pomoc w ogarnięciu tej graciarni. teraz można tam wejść i pracować.
W sumie to tak tam czysto, że aż boję się tam wchodzić i cokolwiek ruszać:P
pierwsza edycja Bączalskich warsztatów miała na celu INTEGRACJE i udało się:)
Na drugą edycję musimy zaprosić jakiegoś majstra kowala.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- sid22kudlaty
Nozyk po testach w ktorych wypadl dobrze :-)
Oplot dziwny zrobilem, ale się trzyma dzięki Trollowym radom.
http://picasaweb.google.com/kowalsid/Br ... 2557009842
Tak jako podsumowanie ;-) choc pochewki dalej nie ma :-D
Oplot dziwny zrobilem, ale się trzyma dzięki Trollowym radom.
http://picasaweb.google.com/kowalsid/Br ... 2557009842
Tak jako podsumowanie ;-) choc pochewki dalej nie ma :-D
- sid22kudlaty
a teraz uwaga do wszystkich uczestników warsztatów.
Wykończcie ładnie swoje prace, zróbcie jak najlepsze zdjęcia i wyślijcie do mnie. To ma byc do tego filmiku promocyjnego który był kręcony:) ma być filmik i wstawki zdjęć gotowych prac. może to nawet fajnie wyglądać:)
im szybciej wyślecie i im ładniejsze zdjęcia tym lepiej.
pozdro
Wykończcie ładnie swoje prace, zróbcie jak najlepsze zdjęcia i wyślijcie do mnie. To ma byc do tego filmiku promocyjnego który był kręcony:) ma być filmik i wstawki zdjęć gotowych prac. może to nawet fajnie wyglądać:)
im szybciej wyślecie i im ładniejsze zdjęcia tym lepiej.
pozdro
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
Jeszcze raz proszę o zdjęcia. potrzebuje ich na wtorek.
I kolejna prośba. Kto chce mieć fajny dyplom pamiątkowy ze spotkania to proszę mi wysłać imię i nazwisko na pw
I kolejna prośba. Kto chce mieć fajny dyplom pamiątkowy ze spotkania to proszę mi wysłać imię i nazwisko na pw