czas na portal
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Dziad Kowalski
na 100% czerń to jest najlepsze tło do takiej strony...( może być jakieś zdjęcie plącego się koksu w kotlince( podobnie jak ma jeden z naszych forumowiczów na avatarze) logo jest okrągłe i mi nie do końca podoba się, że jest na środku na forum. proponował bym na górze po lewej na obok niego napis "główny" ;] są 2 rodzaje menu na stonkach, albo poziomy na górze pod logiem albo pionowy po lewej jub prawej stronie( albo obydwu)
szerokość taka jak na forum,( ogólnie to i forum moglibyśmy dostosować kolorystycznie do vortalu) bo jest to dzisiaj uniwersalne i nie za małe. co jeszcze?... Aha same menu można by było zrobić rozwijane - tak aby najechać myszką np na stowarzyszenie i wysuwa nam się podmenu np: członkowie, statut, kontakt, itp
http://www.pro-line.pl/
teraz właśnie wypatrzyłem taką stronę: jest zrobiona we flashu więc tak sobie "płynie" ale u nas nie będzie taka bo nie nadaję się na vortal u nas trzeba w php zrobić. Sama strona mi się bardzo podoba ze stroną tytułową lub bez ;] może na stonie tytułowej zrobić podział na kilka języków( polski, angielki, rosyjski/ ukraiński przecież mamy dobrych znajomych z tamtej strony)
No nie wiem co o tym myśleć... torchę to kwestia gustu
tutaj mamy klasyczny vortal ( mi bardzo się podoba)http://news.bikeworld.pl/
tutaj przykład vortalu z logiem po lewej( mi się nie podoba
) http://www.xc-zone.jgc.pl/
szerokość taka jak na forum,( ogólnie to i forum moglibyśmy dostosować kolorystycznie do vortalu) bo jest to dzisiaj uniwersalne i nie za małe. co jeszcze?... Aha same menu można by było zrobić rozwijane - tak aby najechać myszką np na stowarzyszenie i wysuwa nam się podmenu np: członkowie, statut, kontakt, itp
http://www.pro-line.pl/
teraz właśnie wypatrzyłem taką stronę: jest zrobiona we flashu więc tak sobie "płynie" ale u nas nie będzie taka bo nie nadaję się na vortal u nas trzeba w php zrobić. Sama strona mi się bardzo podoba ze stroną tytułową lub bez ;] może na stonie tytułowej zrobić podział na kilka języków( polski, angielki, rosyjski/ ukraiński przecież mamy dobrych znajomych z tamtej strony)
No nie wiem co o tym myśleć... torchę to kwestia gustu
tutaj mamy klasyczny vortal ( mi bardzo się podoba)http://news.bikeworld.pl/
tutaj przykład vortalu z logiem po lewej( mi się nie podoba
słaby pomysł, troche więcej tekstu na stronce i nie będzie można odczytać, strony z takimi tłami sa bardziej do reklamy produktów. . ."na 100% czerń to jest najlepsze tło do takiej strony...( może być jakieś zdjęcie plącego się koksu w kotlince( podobnie jak ma jeden z naszych forumowiczów na avatarze)"
Według mnie kolor czerwony jest dość męczący dla oka i po chwili przegladania forum bedzie wkurzać.( ogólnie to i forum moglibyśmy dostosować kolorystycznie do vortalu)
no dobra, to nie musi być czarne jak noc i czerwone jak krew:) takie strony faktycznie męczą.
ale na pewno ilość czerni i czerwieni można jakoś ze smakiem wyważyć.
Mathan dobrze prawi. LOgo nie tak jak teraz na stronie. tylko na górze po lewo.
Ta strona kowalska jest bardzo fajna , migające obrazki też, ale jak siedzisz tam chwilkę dłużej to obrazy zaczynają się powtarzać, a to już irytuje.
ten pierwszy link rowerowy jest bardzo przyjemny:) na mój gust potrzebujemy czegoś w tym stylu.
ale na pewno ilość czerni i czerwieni można jakoś ze smakiem wyważyć.
Mathan dobrze prawi. LOgo nie tak jak teraz na stronie. tylko na górze po lewo.
Ta strona kowalska jest bardzo fajna , migające obrazki też, ale jak siedzisz tam chwilkę dłużej to obrazy zaczynają się powtarzać, a to już irytuje.
ten pierwszy link rowerowy jest bardzo przyjemny:) na mój gust potrzebujemy czegoś w tym stylu.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
z tej strony rowerowej wywalić 90% reklam i będzie właśnie taka extra stronka... Fajnie wygląda jak newsy są z obrazkiem, jakiś kalendarz imprez w prawym menu, nie wiem czemu czarny mi się podoba
ale tak to już jest... ale oczywiście macie rację, że może to być męczące... więc proponuję jakieś propozycję, a nie krytykę...
Ps. biały tekst na czarnym tle bardzo dobrze jest widoczny...
Ps. biały tekst na czarnym tle bardzo dobrze jest widoczny...
Na być przyjazne użytkownikom, więc nikogo nie może nic męczyć:)
Ale klimat też musi mieć.
Fajnie by było zrobić jakąś wizualizację:) Nie mam na myśli flesha i php czy tym podobnych, tylko zwykły jpg ze schematycznym przykładowym rozmieszczeniem tekstu, przycisków, logo. Wszystko prymitywne. potem moglibyćmy się zająć kolorystyką i jakimiś szczegółami.
Ale klimat też musi mieć.
Fajnie by było zrobić jakąś wizualizację:) Nie mam na myśli flesha i php czy tym podobnych, tylko zwykły jpg ze schematycznym przykładowym rozmieszczeniem tekstu, przycisków, logo. Wszystko prymitywne. potem moglibyćmy się zająć kolorystyką i jakimiś szczegółami.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- Grzegorz K.
- Administrator
Mam grafika w rodzinie, obadajcie portfolio, może coś by przypasowało... mieszka w wawie, ale chyba w tym przypadku dystans nie ma większego znaczenia http://www.artsquad.pl/uslugi.html
ogłosimy przetarg:P Fajnie, że jest z kogo wybierać.
Najpierw jednak musimy się zdecydować jak to a wyglądać:)
kilka rzeczy już zostało powiedzianych, teraz potrzeba śmiałka , który to zwizualizuje:)
Jak udało sie nam dojść do porozumienia z logo, to tu też damy radę:)
Najpierw jednak musimy się zdecydować jak to a wyglądać:)
kilka rzeczy już zostało powiedzianych, teraz potrzeba śmiałka , który to zwizualizuje:)
Jak udało sie nam dojść do porozumienia z logo, to tu też damy radę:)