Rav08 kontra blacha miedziana
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Chociaż to pytanie nie do mnie, pozwolę sobie napisać; Do takich prac do podziwiania (czyli obrazków) trzeba używać Folii miedzianej . 0,3 mm to już w zasadzie za gruba. To taka grubość na dotyk jak jedna, dwie kartki do drukarki. Po wyżarzeniu i gwałtownym ostudzeniu, można rysować wypisanym długopisem. Gotowy obrazek odtłuścić i można potraktować preparatem do patynowania metali kolorowych "Patinol" na zimno. Wybrane partie dzieła wypolerować. Aha, podłożyć kawałek sklejki i pozaginać krawędzie pod spód. Można użyć na koniec lakieru ,żeby się nie patynowało naturalnie, tam gdzie ma być jasno, bo po kilku latach całość będzie jednolita w kolorze
"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"
- Agnieszka Pasek
Żeby byla jasność to nie ja rysowałem.Znalazłem to w jakiejś gazecie.Więc o zadnej inspiracji nie mam mowy.Wisienka Bosch to mi się tylko ze szlifierką kątową kojarzy :-D
Blacha ma grubość około 0,2-3 mm wielkośc kartki A4.A na górze to miały być góry ale wyszła połonina caryńska z prawej strony ;-)
Blacha ma grubość około 0,2-3 mm wielkośc kartki A4.A na górze to miały być góry ale wyszła połonina caryńska z prawej strony ;-)