HOWGH
Jakie spawarki posiadamy
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Harlem dzięki za pomysł ale nie potrzebuje budować wózka jak pisałem mój staruszek wyposażony jest w odpowiedni przedłużacz 15m i jest on od tego dóżego podajnika co go na 2 zdjęciu widać do małego jamnika który wazy parę kilo i to on jest na kółeczkach plus do tego uchwyt spawalniczy 3m także przy wymiarach mojego warsztatu jakieś 12x12 jest to w zupełności wystarczające. Z tą mobilnością bardziej chodziło mi o wyjazdy 
Prosze o wyrozumialosc ucze sie 
Tig Migatronik ac/dc mte 220,bez pulsu-rzadko i tak się tego używa.Błogosławieństwem za to jest zmienny balans ac-przydatne gdy się spawa aluminium.Firma duńska,renomowana,zaś sama maszyna celowo z tych starszych.Transformator-uzwojenie pierwotne i wtórne z grubej miedzi,spawa to to jak ta lala.
Mag Lincoln Electric (każdy zna :-) )IDEALARC CV 300 -tryb 100%-250 A!!!Osobny czterorolkowy podajnik 8 metrów,człodzony cieczą uchwyt spawalniczy.Zmienna biegunowość dc-jednym słowem-dobra stara szkoła Lincolna.Oczywiście trafo nawijane miedzią.Trafiłem na to przypadkiem na allegro,trochę drogo mnie wyszła,ale co tam.Była alternatywa: esab 340 pro,jednak to już nie ten stary esab-ozas.Dają aluminium na uzwojenia wtórne trafa.
Marnie coś tylko te kolory wyszły na foto-w realu tig jest zielony jak to u Migatronika,natomiast mag jest czerwony.
Mag Lincoln Electric (każdy zna :-) )IDEALARC CV 300 -tryb 100%-250 A!!!Osobny czterorolkowy podajnik 8 metrów,człodzony cieczą uchwyt spawalniczy.Zmienna biegunowość dc-jednym słowem-dobra stara szkoła Lincolna.Oczywiście trafo nawijane miedzią.Trafiłem na to przypadkiem na allegro,trochę drogo mnie wyszła,ale co tam.Była alternatywa: esab 340 pro,jednak to już nie ten stary esab-ozas.Dają aluminium na uzwojenia wtórne trafa.
Marnie coś tylko te kolory wyszły na foto-w realu tig jest zielony jak to u Migatronika,natomiast mag jest czerwony.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witaj Jolo!Przedni sprzęt-starej daty i dlatego wiesz co masz!Cloosa to nawet w germanii używanego, z firmy ciężko kupić.natomiast Ozas-Opole to legenda wśród spawalników i spawaczy w Polsce-same ceny na allegro za ten sprzęt mówią za siebie.Miałem przyjemność spawać ozasami-szalenie miękki łuk zarówno 141 jak i 131,135,136,138.Mma też nieżle-jeżeli masz możliwość zmiany polaryzacji, spawasz wszystko co chcesz!
Dodam jeszcze,że możesz poszukać do cloosa przystawki tig razem z impulsatorem i pobawić się w nierdzewkę i alu.
Co prawda nie da się kuć...ale...
Dodam jeszcze,że możesz poszukać do cloosa przystawki tig razem z impulsatorem i pobawić się w nierdzewkę i alu.