walcarka profili
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
witam, dobra robota Kuba , wiem ile pracy kosztuje dobre wykonywanie maszyn, bo sam kilka sobie zrobiłem j. Jtro wrzucę fotki swojego dzieła , które użytkuję już ponad 3 lata albo więcej i które też sam projektowałem i wykonalem .Co do tego projektu jest jedno ale .Początkowo miałem zrobioną w takiej wersji pionowej jak u ciebie Kuba , ale nie za bardzo się to sprawdza w pracy szczególnie w niewielkich / niskich / warsztatach.Ja swoją ponad rok temu przerobilem na poziomą i teraz jest ok.na tamtej jak przyszło wyginać duże łuki np. do bram odsuwnych z odginaniem końców to trzeba było robić na polu bo w warsztacie sufit ograniczał. Druga sprawa to podtrzymanie materiału w pionie na wysokościJa ponadto wszystkie swoje maszyny walcarka ,skręcarka prętów i skręcarka ozdóbi pałąków do tralek mam na kołach więc mogę przemieszczać po hali i poza nią.
jammo
Hejka,pokazuję zdjęcia swojej walcarki, tak jak obiecałem,z braku czasu nie zdążyłem zrobić jeszcze drzwiczek no i malowanie czeka na swój czas.

przy okazji pochwalę się skręcarką do ozdób , też mój projekt i wykonanie,na razie automatyka mechaniczna ,pełna powtarzalność ,ale czeka na sterowanie cyfrowe ,obecnie takie sterowanie zakładał będę w skręcarce prętów ,więc ta musi poczekać ,mam do niej różne kształtki do gięcia "S" "C" do spirali itp. które oczywiście też sam sobie porobiłem.

przy okazji pochwalę się skręcarką do ozdób , też mój projekt i wykonanie,na razie automatyka mechaniczna ,pełna powtarzalność ,ale czeka na sterowanie cyfrowe ,obecnie takie sterowanie zakładał będę w skręcarce prętów ,więc ta musi poczekać ,mam do niej różne kształtki do gięcia "S" "C" do spirali itp. które oczywiście też sam sobie porobiłem.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 11:35 przez jammo, łącznie zmieniany 1 raz.
jammo