stare zelazo
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Kuje się to dobrze, szczególnie jeśli leżało w słodkiej wodzie. Dopiero co przekułem stary łańcuch (też z wody). Niewielką ilość rdzy zdarłem zwykłą druciana szczotką.
Kilka razy zdarzyło mi się przekuwać żelazne śmieci, które wykopałem z ziemi za pomocą piszczałki i faktycznie z pozoru normalnie i obiecująco wyglądający fragment żelaza był przeżarty do samego środka, nawet zgrzewanie nie pomogło.
Kilka razy zdarzyło mi się przekuwać żelazne śmieci, które wykopałem z ziemi za pomocą piszczałki i faktycznie z pozoru normalnie i obiecująco wyglądający fragment żelaza był przeżarty do samego środka, nawet zgrzewanie nie pomogło.
https://picasaweb.google.com/maciej.tom ... v_6z_biOBQ#
Dwa moje noże gdzie wykorzystałem stare żelazo. Pierwsze ostrze to N9e na ostrzu i pakiet zgrzany z fragmentu starego ogniwa łańcucha oraz st3. Na powiększeniu widać włóknistą strukturę żelaza. drugi nóż ma na ostrzu resor a na grzbiecie jest bliżej nie określony przedmiot który wykopałem na polu po ziemniakach.
Dwa moje noże gdzie wykorzystałem stare żelazo. Pierwsze ostrze to N9e na ostrzu i pakiet zgrzany z fragmentu starego ogniwa łańcucha oraz st3. Na powiększeniu widać włóknistą strukturę żelaza. drugi nóż ma na ostrzu resor a na grzbiecie jest bliżej nie określony przedmiot który wykopałem na polu po ziemniakach.
Re: stare zelazo
...kurna nic nie widać..not found..
-
egojack1
Tak, dlatego jak już wiele razy pisaliśmy, nie wrzucajmy fotek po jakichś darmowych serwerach a do nich linki srinki, bo tam po pewnym czasie odchodzą w niebyt, tylko ładujmy je na nasze forum, w wielkości ok. do 500kB, duże wyraźne. Po to płacimy na serwer, aby mieć wszystko u siebie dobrze i wygodnie.Ibor pisze:...kurna nic nie widać..not found..
-
egojack1
Jasne, to uwaga nie tyle do Ciebie tylko ogólne przypomnienie.MT pisze:to jest post z 2011 roku, teraz już wszystko ładuje na forum