Moja broń biała

noże, nożyki, nożyczki

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 31 sie 2015, 13:08

Ładny :shock: . Wyrobiłeś się kolego ostatnimi czasy i twoje prace bliższe są doskonałości, a niżeli pracom młodocianego rzemieślnika. Narzuciłeś sobie właściwy kierunek i nim podążaj. Co do fotek to co stoi na przeszkodzie abyś pomniejszył ich objętość do takiej, którą toleruje blokada forum. Osobiście ciacham foty w darmowym i prostym programie co zwie się fotosizer.

egojack1

Post autor: egojack1 » 31 sie 2015, 14:37

Jacek-Sz pisze:Ładny :shock: . Wyrobiłeś się kolego ostatnimi czasy i twoje prace bliższe są doskonałości, a niżeli pracom młodocianego rzemieślnika.
Jacku miałem przyjemność działać z RadKiem w parze w Swołowie, i czy to przy robocie, czy też w trakcie rozmów odnosi się wrażenie, że ma się do czynienia raczej z jakimś starym fachowcem, a nie młodym, nastoletnim chłopakiem. Poza kowalstwem RadeK też dobrze spawa, o niebo lepiej niż niejeden pięćdziesięciolatek (oglądałem dokładnie jego dużą kotlinę).
Można się zatem spodziewać coraz to lepszych i lepszych prac ;) .

Awatar użytkownika
RadeK

Post autor: RadeK » 31 sie 2015, 15:46

O kurcze dziękuję wam chłopaki bardzo mi miło :) , ale ja naprawdę jestem dopiero zaledwie adept w kwestii kowalstwa :P . Btw. EgoJack cała przyjemność po mojej stronie gdyż to Ty jesteś fachowcem jakich mało, już po pierwszej Twojej pracy było widać, że jak się za coś bierzesz to dopieszczasz to na ostatni guzik, praca z kimś takim to czysta przyjemność :)
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 16:22 przez RadeK, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kowmal
Kontakt:

Post autor: kowmal » 01 wrz 2015, 09:34

Patrząc na twoje noże miałem wrażenie, że chciałbym go mieć i byłbym z niego zadowolony.
Gratuluje piękna robota. :D

Awatar użytkownika
RadeK

Post autor: RadeK » 01 wrz 2015, 10:30

Dzięki Mistrzu Tomku :) staram się jak mogę próbując brać wzór z Ciebie i Twych szabel ;)

Awatar użytkownika
RadeK

Re: Moja broń biała

Post autor: RadeK » 21 wrz 2016, 13:29

Przez tego facebooka zapomniałem tutaj dodać zdjęć :) a więc:
Aikuchi tanto (nieco dłuższy niż tanto ale to szczegół) ze stali węglowej 0.80C, ręcznie kute, ręcznie szlifowane pilniczkiem aktualny etap to schnięcie sylikonu do hartowania selektywnego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
blob

Post autor: blob » 21 wrz 2016, 15:25

Fajne ostrze jedyne co bym zmienił to kisaki lubie dłuzsze i bardziej szpiczaste, ale to kwestia gustu :) ciekawe jak wyjdzie hamon :?:
blob

Awatar użytkownika
RadeK

Post autor: RadeK » 21 wrz 2016, 15:34

No teraz to już po ptokach kissaki zostanie takie jakie jest :P Mam nadzieję na wzorek w tym stylu http://www.fototime.com/ftweb/bin/ft.dl ... T&ext=.JPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „NOŻOWNICTWO - knifemaking”