Pomysły na drobne, "odpustowe" duperele
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Pomysły na drobne, "odpustowe" duperele
Panowie potrzebowałbym Waszych pomysłów na kilka drobnych przedmiotów, które można zrobić w miarę szybko i ekonomicznie i żeby jakoś to wyglądało. Chodzi o to, że zostałem namówiony na udział w targach rolnych jako kowal-podkuwacz koni, ustawię się z moim kowadłem, piecem gazowym, jakąś galerią zdjęć mojej dotychczasowej pracy z końmi i zaprezentuję własne rękodzielnictwo. Pomyślałem, że nim do targów to wykonam kilkanaście, może więcej drobiazgów, które będzie można ludziom pokazać i zrobić je także na miejscu. Póki co mam kilka pomysłów:
- własnoręczne podkówki z wybitymi imionami czy co tam kto sobie zażyczy,
- wieszaki na ubrania - jakieś haczyki ozdobione motywem liści, czy innymi łbami końskimi,
- nożyki zrobione ze starych niedużych podków,
- jakieś fikuśne pogrzebacze może ?
- może jakieś figurki zwierząt ?
Dobrze by było żeby te drobiazgi mogły też pełnić jakąś funkcję praktyczną ale co by tu jeszcze wymyślić ? Powgłębiam sie w internet i literaturę może coś mi przyjdzie do głowy ale zwracam się z prośbą do Kolegów Kowali - może ktoś ma jakiś pomysł ?
- własnoręczne podkówki z wybitymi imionami czy co tam kto sobie zażyczy,
- wieszaki na ubrania - jakieś haczyki ozdobione motywem liści, czy innymi łbami końskimi,
- nożyki zrobione ze starych niedużych podków,
- jakieś fikuśne pogrzebacze może ?
- może jakieś figurki zwierząt ?
Dobrze by było żeby te drobiazgi mogły też pełnić jakąś funkcję praktyczną ale co by tu jeszcze wymyślić ? Powgłębiam sie w internet i literaturę może coś mi przyjdzie do głowy ale zwracam się z prośbą do Kolegów Kowali - może ktoś ma jakiś pomysł ?
Jak chcesz na sprzedaż to raczej drogich rzeczy ludzie nie kupują. może jakieś pierdółki to tak. świeczniki, ramki na zdjęcia albo do lusterek, otwieracze do piwka, breloczki, może kwiaty jakieś? popielniczka? Wybijanie imion na gotowych podkówkach to jest hit w Krakowie:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
- Grzegorz K.
- Administrator