Montaż balustrad balkonowych

Jak się to kuje?

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
dambas

Montaż balustrad balkonowych

Post autor: dambas » 05 lis 2012, 13:39

opis wkrótce

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

das

Post autor: das » 18 lis 2012, 21:26

na ostatnim zdjęciu połączenie balustrady, a jak wygląda połączenie poręczy, żeby nie było widać szczeliny?

Awatar użytkownika
dambas

Post autor: dambas » 18 lis 2012, 23:02

w poreczy zostaje szczelina. Trzeba dokładnie dociąć aby wygladało estetycznie. Oczywiście zaślepiam profil lub rurę kawałkiem blachy. W niektórych przypadkach na montażu spawam to łączenie i szlifuje, ale juz po zamontowaniiu całości.

Awatar użytkownika
Salaputro
Administrator
Kontakt:

Post autor: Salaputro » 18 lis 2012, 23:04

Szpachlówka epoksydowa - chyba, że stosujesz dokładność cięcia na "0" - to wtedy możesz pozostawić bez niczego bo widać tylko kreskę. Przede wszystkim należy unikać nieobrobionych spawów jak na przedostatnim zdjęciu - to naprawdę nie kosztuje wiele pracy a efekt jest o wiele lepszy. Sposób montażu przedstawiony przez dambasa jest prawidłowy - wiercenie koronką przez płytki (sposobem jola) i wklejanie za pomocą żywicy. Ja robię podobnie tyle , że nie wykonuję otworów przez deskę prowadzącą bo używam innych koronek (o których już wielokrotnie pisałem). Dodam jeszcze , że małe balkony - do 3 m rozpiętości nie wymagają kotwienia do płyty balkonowej - wystarczy tylko montaż do ściany budynku a na płycie tylko podparcie.

Awatar użytkownika
dambas

Post autor: dambas » 19 lis 2012, 21:46

Tu małe sprostowanie
hehheh
ja wierce teraz koronko jak opisał kiedyś Salaputro ( to awne zdjecia robione specjalnie dla Was), z deską jest gorzej bo trudno utrzynać ją a tak kantem koronki zaczynam i jest zawsze otwór wycentrowany.

Osobiście mało szpachluje a;e to super sprawa juz wypróbowałem i daje nieziemskie rezultaty jeśli chodzi o jakość.

nochal

Post autor: nochal » 13 sie 2013, 22:35

... prośba do Kolegi 'dambas' - możesz wkleic te zdjęcia żeby były widoczne? A może to problem z forum?

ODPOWIEDZ

Wróć do „KROK PO KROKU - tutorial”