Re: SPRZEDAM - Prasa hydrauliczna 37T

Sprzedaż, kupno, zamiana, zlecenia, Forum moderowane

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Rumcajs
Kontakt:

Re: SPRZEDAM - Prasa hydrauliczna 37T

Post autor: Rumcajs » 27 cze 2018, 16:46

Do wzięcia widoczna na fotach praska. Ciśnie to maksymalnie ok 37T tak przynajmniej powinno być wedle tego co spec wyliczył. W realu mocy tyle że wałki np. C45, fi50mm, h-100/130mm spęczamy na raz do ładnego krążka o grubości 20mm/30mm. Do wszelkiego rodzaju pracy typu zgrzewanie/przebijanie/wyciąganie maszyna bardzo fajna, a i pewnie dużo więcej zastosowań by tu znaleźć można, zależnie od tego co kto potrzebuje. Główna rama maszyny to Heb280 z wspawanymi żebrami z płaskownika 100x10, do tego z tyłu wzmocnienia wzdłużne, i dodany słup od frontu, który zdecydowanie usztywnił, całość przy pracy. W frontowym (cieńszym) słupie jest wycięte okienko co daje możliwość wyrównania np, zgrzewanego pakietu, lub mocowanie narzędzi i foremników (jest tam gniazdo z śrubą dociskową) . Suwak prasy spawany z blach 20mm, także o wytrzymałość nie ma się co obawiać. Średnica siłownika to 170mm. Napęd do prasy jest na osobnym postumencie(oczywiście kupujesz całość :) ) silnik 3fazy, 4kw. Sterowanie prasy nogą/ręką jak komu wygodnie. Waga maszyny bez napędu to ok 900kg. Transport i załadunek po stronie kupującego. Cena 9000zł, do negocjacji.

Lokalizacja to Lubuskie - Gorzów Wlkp.

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=ycO1y9rYIII
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"

Sławomir

Re: Re: SPRZEDAM - Prasa hydrauliczna 37T

Post autor: Sławomir » 01 lip 2018, 20:16

A to nie ta , której budowę przedstawiłeś na forum ( gdzieś już widziałem ten żółty dwuteownik )?
i to nie w tej delikatnie zmieniłeś konstrukcje z powodu mniejszego niż opisywany wysuwu tłoka
( ale z tego co pamiętam rozwiązałeś wszystkie problemy i prasa działała bardzo dobrze )
Swoją drogą dobry przykład co teraz potrafią wcisnąć człowiekowi (jak oszukać(chodzi o tłok)).
Czyń ,czuwaj i KUJ !!!

Awatar użytkownika
Rumcajs
Kontakt:

Re: Re: SPRZEDAM - Prasa hydrauliczna 37T

Post autor: Rumcajs » 01 lip 2018, 20:57

Coś tam pokazywałem, konstrukcja tu zmieniana nie była ze względu na tłok (chodzi pewnie o inną maszynę)
Praska działa bardzo ok, i do mojego warsztatu się sprawdza, jednak skoro zrobiłem tą to zawsze mogę zrobić drugą na własny użytek ;)
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"

ODPOWIEDZ

Wróć do „TARG - trade zone ”