Przybytek Dracoriana
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Dracorian
- forumoholik
Zapomniałem Wam o czymś powiedzieć
Tato wyszedł z koncepcją ,,podziemnej kuźni".Chodzi o to aby wybrać 50 cm ziemi i budować na tak powstałym terenie.Wtedy sąsiedzi nie czepiali by się o zakręt i śmiało można by budować w tym miejscu.Tato chcąc przekonać mnie do tego planu powiedział że kuźnia i tak zawsze kojarzona była z cieniem i piekłem.
Co Wy na taki plan??
Tato wyszedł z koncepcją ,,podziemnej kuźni".Chodzi o to aby wybrać 50 cm ziemi i budować na tak powstałym terenie.Wtedy sąsiedzi nie czepiali by się o zakręt i śmiało można by budować w tym miejscu.Tato chcąc przekonać mnie do tego planu powiedział że kuźnia i tak zawsze kojarzona była z cieniem i piekłem.
Co Wy na taki plan??
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
Z całym szacunkiem ale nie wiem co twój ojciec patrzy na tych sąsiadów.Przecież czy jest tam budynek czy niema to i tak stoi płot wiec samochód nie zetnie zakrętu.A pasja syna jest nad fochy sąsiadów.Jak im coś nie pasi niech uprzątną te górę patyków.Przecież tam niema nie wiadomo jakiego ruchu i nikt nie wchodzi w zakręt jak na rajdach.
W japoni duzo kowali kuje stojac w dziurach, pewnie w lecie duzo chlodniej od ziemi
http://m.youtube.com/watch?v=2I_GOLkwOoo
http://m.youtube.com/watch?v=2I_GOLkwOoo
blob
Nie wiem dokładnie o co chodzi z podziemną kuźnią ale jeśli ma ona być całkowicie pod ziemią to odradzam. Brak dostępu dziennego światła to duży minus, brak swobodnej wentylacji również mi się nie widzi. Nie wstawisz większych maszyn ani nie wyciągniesz ze środka większych wyrobów. To wszystko jest nic w porównaniu z tym, że psy na łeb ci będą s....y. 
- Dracorian
- forumoholik
Nie,tak z 50 cm ziemi się wybierze.Myśle że to mi nie utrudni znacznie wciegania i wyciągania sporych rzeczy.A osrywać nie będą bo u nas mało psów lata bezpańsko a jak już się tak zdarzy to nigdy na podwórko nie wchodzą
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 16:22 przez Dracorian, łącznie zmieniany 1 raz.
- Helga ten-door
- Dracorian
- forumoholik
A czym mam się zabić??(postaram się nie zapomnieć
)
Da ogromnie dużo!!!Tato powiedział że jak tak zrobimy to kuźnia będzie w rogu.Osobiście wiem że te 50 cm widoczności nie poprawi ale skoro tato tak sobie upodoba.No i kuznia zyska lekki klimat będąc w ziemi
Da ogromnie dużo!!!Tato powiedział że jak tak zrobimy to kuźnia będzie w rogu.Osobiście wiem że te 50 cm widoczności nie poprawi ale skoro tato tak sobie upodoba.No i kuznia zyska lekki klimat będąc w ziemi
Ta kuźnia będzie w tym rogu cały czas tylko ojcowi chyba przeszkadza ze będzie wyższa od płota.Ja już się gubię jak w tych telenowelach.Nic tu nie da obniżenie w ziemię skoro i tak zasłoni róg.Dobrze ze mój ociec nie patrzy na sąsiadów w sumie jak inni na ulicy.Jacek-Sz pisze:Tak z jednej strony to i się nie dziwię twojemu ojcu, ze taki jest zapobiegliwy bo na wioskowych podwórkach od sklepu do samego domu to chłopy szlaczkiem jadą i jak się takich dwóch artystów na twoim zakręcie spotka to i kuźnię przestawić mogą.
- Helga ten-door
Też do końca nie łapię ale jeśli kuźnia ma być wysokości tego betonowego płotu to chyba większych przeciwwskazań nie ma. Z ojcem nie wygrasz, chcesz mieć kuźnię to postaw pieczątkę na projekcie i stawiajcie ino szybko co by się staruszek nie rozmyślił lub któryś z głupio mądrych sąsiadów nie zaczął upierdliwie doszukiwać. 
- Dracorian
- forumoholik
Jak ma być do płotu to sobie muszę dziure w dachu na głowe zrobić
Ja staram się uzyskać kompromis.Narazie żadna ze stron nie jest zadowolona.Jak tato się obudzi,wypije kawe,zje ciasto i zobaczy co dzieje się na świecie to z nim pogadam i zdam relacje
Ja staram się uzyskać kompromis.Narazie żadna ze stron nie jest zadowolona.Jak tato się obudzi,wypije kawe,zje ciasto i zobaczy co dzieje się na świecie to z nim pogadam i zdam relacje