Moja kuźnia- KUBA2

Zdjęcia i opisy naszych kuźni.

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

KUBA2

Post autor: KUBA2 » 09 lip 2015, 11:22

reszta ze złomu ;) ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

KUBA2

Post autor: KUBA2 » 09 lip 2015, 11:26

Jacku trochę farta kupiłem, na giełdzie staroci ;) ;) ale to nie wszystko ;) ;)

Awatar użytkownika
Dracorian
forumoholik

Post autor: Dracorian » 09 lip 2015, 11:31

Eeee...ja się nie wypowiadam już :mrgreen: :mrgreen:
Strasznie mi się podobają te przebijaki [lubię ten model,ale na złomach..no nie mogę trafić na takowy].
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 09 lip 2015, 11:32

Dziurawnica to jedno z nielicznych narzędzi, którego mi brakuje. Ceny allegrowe trochę odstraszają i przyznam bez bicia, że szukam okazji. Kiedy okazja pojawia się na horyzoncie to zazwyczaj województwo małopolskie z opcją stawiennictwa osobistego. Niestety cała Polska do przebrnięcia więc koszt paliwa przekroczy cenę rzeczywistą. :( :)

graffic

Post autor: graffic » 09 lip 2015, 16:49

Jacku - czasem lepiej kuriera zamówić - do stu kilo nie wychodzi jakoś masakrycznie drogo (ale na pewno taniej niż paliwo) i nie traci się czasu (ja tak kowadło teraz ściągam..)

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 09 lip 2015, 18:16

Może coś się zmieniło w kwestii przesyłek kurierskich ponieważ całkiem niedawno próbowałem znaleźć firmę przewozową, mogącą w moim imieniu polecieć we wskazane miejsce i d..p. Robili pod górę więc siłą rzeczy zniechęciłem się. Może macie doświadczenie w zlecaniu tego typu kursów to dajcie cynka, która z firm chętnie podejmie się zadania. Najciekawsze narzędzia jakiekolwiek to odległe małopolskie więc namiary na tani przewóz mile widziane. :)

Awatar użytkownika
Animal

Post autor: Animal » 09 lip 2015, 23:42

Jacek-Sz pisze:Może coś się zmieniło w kwestii przesyłek kurierskich ponieważ całkiem niedawno próbowałem znaleźć firmę przewozową, mogącą w moim imieniu polecieć we wskazane miejsce i d..p. Robili pod górę więc siłą rzeczy zniechęciłem się. Może macie doświadczenie w zlecaniu tego typu kursów to dajcie cynka, która z firm chętnie podejmie się zadania. Najciekawsze narzędzia jakiekolwiek to odległe małopolskie więc namiary na tani przewóz mile widziane. :)
Jacku bardzo chętnie pomogę bo często wysyłam i paczki i palety wejdź na stronę szybka paleta.pl musisz się tam zarejestrować jak na forum i po sprawie to palety a paczki zamawiam w firmie Sendit z tym że tu musisz sam wydrukować papiery przewozowe i potwierdzenie odbioru przez kuriera to jedyne utrudnienie przysyłają link na pocztę no i oczywiście w obu firmach musisz zapłacić z góry przelewem. Nie robią żadnych problemów co więcej na ogół paczka-paleta na drugi dzień ląduje u klienta. Można tam też zamówić paczkę od klienta do Ciebie -- wypełniasz to w formularzu zamówienia

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 10 lip 2015, 06:33

Dzięki wielkie. Interesuje mnie opcja odebrania przesyłki od klienta. :)

egojack1

Post autor: egojack1 » 10 lip 2015, 12:30

Jacek-Sz, Sprawdź też w Best Post i Tania Paczka, to są też pośrednicy, u których dostaniesz dobre ceny, bo mają umowy z wieloma firmami kurierskimi, u których kupują usługi hurtem.
Przy dużych paczkach czy paletach z reguły jest u takich pośredników taniej niż w firmie kurierskiej.
Zasady współpracy podobne jak napisał Animal.

KUBA2

Post autor: KUBA2 » 11 sie 2015, 18:21

nowe nabytki ze złomu, kowadełko 25 kg ;) ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 11 sie 2015, 19:18

Śmiem podejrzewać, że wejściem od zakrystii, po nocach kroisz jakiś skansen. :lol: Albo się w czepku wyklułeś albo z tym skansenem to prawda. :lol: Jak coś to daj namiary na dziurawnicę leżącą gdzieś przy oknie lub przed wejściem, a łaskawie skorzystam. :D

KUBA2

Post autor: KUBA2 » 11 sie 2015, 19:31

Jacku ,a ostatnio znalazłem na złomie dziurawnicę ale jej nie sprzedał
Gzieś mam zdięcie to je wrzucę :) :) :)

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 11 sie 2015, 19:34

Nie torturuuuj, oj nie torturuuuj. Proszę o niewrzucanie fotki bo wystarczy mi twoja z przed chwili z innego działu. :P

KUBA2

Post autor: KUBA2 » 11 sie 2015, 20:01

A te kowadełko zostawię dla wnuka, może on pójdzie w tą zabawę ;) ;)

egojack1

Post autor: egojack1 » 11 sie 2015, 20:09

KUBA2, Wystawiaj trochę swoich zbiorów w dziale Targ na Forum, pokupujemy co nieco ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „MOJA KUŹNIA - my smithy”