Zakup szlifierki kątowej do 300 zł - do ciężkich prac.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Gnom, możliwe, że trafiłeś jednak na jakiś "słabszy" egzemplarz. Ja swojego flexa katuję bez litości. Jak masz nową maszynkę (na gwarancji) to nie oszczędzaj jej, katuj ile wlezie. W końcu ten sprzęt jest zabezpieczony przed przeciążeniem i przegrzaniem. Jak ma się zepsuć od nadmiaru pracy to lepiej niech to zrobi na gwarancji.
Na pewno jest słabszy niż Twój, bo mój ma 1000W, a Twój 1400W.
Zabezpieczenie przed przegrzaniem i przeciążeniem nie wyłącza urządzenia - jedynie zapala się kontrolka z tyłu, wtedy należy przedmuchać maszynę - tak mi to gość tłumaczył.
Z tym katowaniem na gwarancji to może i masz rację :-)
Zabezpieczenie przed przegrzaniem i przeciążeniem nie wyłącza urządzenia - jedynie zapala się kontrolka z tyłu, wtedy należy przedmuchać maszynę - tak mi to gość tłumaczył.
Z tym katowaniem na gwarancji to może i masz rację :-)
Demokracja - tyrania większości nad mniejszością.
Nie bede zakladal nowego tematu bo moje pytanie jest identyczne tylko odnosi sie do szlifierki prostej. Jaka szlifierka prosta/szlifierkofrezarka/uniwersalna najlepsza? Mialem firmy Toya z 2006r i szybko padly szczotki i wirnik. Co polecacie oczywiscie najmniejszym kosztem
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom
Jacek dal linki do kątówek a mi chodziło o co innego. Kupiłem tą http://allegro.pl/szlifierka-mini-270w- ... 90525.html zobaczymy ile jest warta :] i tak jest dwa razy mocniejsza niz moja stara
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom
http://www.leroymerlin.pl/elektronarzed ... ,l437.html
ktoś ma taką szlifierkę? Ciekawy jestem opinii o tym sprzęcie.
Zainteresowała mnie dobra cena, regulacja obrotów i 3-letnia gwarancja. Wcześniej korzystałem z niebieskiego einella (niższa grupa) i byłem zadowolony z trwałości sprzętu.
ktoś ma taką szlifierkę? Ciekawy jestem opinii o tym sprzęcie.
Zainteresowała mnie dobra cena, regulacja obrotów i 3-letnia gwarancja. Wcześniej korzystałem z niebieskiego einella (niższa grupa) i byłem zadowolony z trwałości sprzętu.
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianey
- Borsuk Mat
Moje zastrzeżenie, co do tego modelu: praca wymaga zaciskania wajchy na tylnym uchwycie (albo jej związania
) - rozwiązanie totalnie do d**y! Nic nie idzie tym zrobić. Dla mnie jednym z najważniejszych kryteriów jest włącznik pod kciukiem. Od bidy jak na grzbiecie jest, też daje radę, ale jest to upierdliwe.
Miałem jedną wiertarkę einhella i po jakimś roku uchwyt samozaciskowy się zepsuł - nie da się odkręcić, po prostu się ślizga. Do dziś mam w niej wiertło 12mm na stałe
Miałem jedną wiertarkę einhella i po jakimś roku uchwyt samozaciskowy się zepsuł - nie da się odkręcić, po prostu się ślizga. Do dziś mam w niej wiertło 12mm na stałe
Demokracja - tyrania większości nad mniejszością.
-
egojack1
Einhell omijać z daleka, nie ma w Polsce części, miałem kiedyś wiertarkę, niby 850W, ale w cięższej robocie spalił się wirnik. Wymienili na gwarancji, potem leżała, po gwarancji znów się spalił wirnik przy pracy z otwornicą. Moment obrotowy słaby do wkręcania. Uchwyt samozaciskowy był taki lipny, że prawie nie trzymał. Ale już odkręcać trzeba było go kluczem. A zielonastara boschka dom zbudowała, setki kołków wkręciła, i wciąż chodzi. Einchell to g...
- Borsuk Mat
dzięki za odpowiedz!
mam podstawowy model makity kupiony z 5lat temu za ok 250zł. Podejrzewam, że mam to samo co zachwala kolega Jacek-Sz
Uważam, ze jest to rewelacyjna szlifierka za kwotę do 300zł. Zarobiła już dawno na siebie i nic nie wskazuje, że chce iść na emeryturę
Tą szlifierkę einhell zdążyłem kupić przez internet zanim zapytałem Was o opinie
Jak do mnie przyjdzie to przyjrzę się jej uważnie i najwyżej oddam do sklepu zanim zacznę używać.
mam podstawowy model makity kupiony z 5lat temu za ok 250zł. Podejrzewam, że mam to samo co zachwala kolega Jacek-Sz
Tą szlifierkę einhell zdążyłem kupić przez internet zanim zapytałem Was o opinie
Jak do mnie przyjdzie to przyjrzę się jej uważnie i najwyżej oddam do sklepu zanim zacznę używać.
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianey