Cześć!
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Cześć!
Cześć, mam na imię Mikołaj i jestem z okolic Poznania (od Poznania w lewą stronę
). Tematyką kowalstwa jestem zainteresowany od roku ale swoją pierwszą małą kuźnię udało mi się zmajstrować 2 tygodnie temu. Teraz więc jeśli jest czas, siedzę przy kowadle. Jestem początkujący w tym rzemiośle więc chętnie przygarnę dobre rady z forum 
Re: Cześć!
Hej! Powodzenia!
Witaj i powodzenia .
Cześć 
Witajcie. Jestem nowy na forum i prawie zupełną świerzynką w kowalstwie, nie licząc kilku ostrzy do strzał. Na razie kompletuję sprzęt. Dziś zakupiłem, mam nadzieję, że dobry piecyk gazowy tylko że z jednym palnikiem z wybitymi chyba inicjałami producenta " JM". Nie wiem czyja to produkcja. Może ktoś coś podpowie. Jak się okazuje wystąpił też problem z kowadłem bo w necie że tak powiem powariowali z cenami ale na początek pożyczę od taty kostkę stalową o masie około 50kg i będzie można coś popróbować. Na pierwszy strzał pójdą kleszcze bo w czymś trzeba żelaztwo trzymać. Pozdrawiam serdecznie. Mam nadzieję, że dużo się od Was nauczę.
Mam przy okazji takie pytanie. Kupiłem dziś piec na gaz i na palniku są wybite chyba inicjały producenta "JM". Ktoś kojarzy kto to i czy to dobry palnik.
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa