Z jakiej stali
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Z jakiej stali
Witam
Chce zrobic taka ławke ze stali czarnej i nierdzewki, ta na zdjeciu jest betonowa.Pytanie nastepujące z jaka grubosc stali musze zastosowac zeby mi sie nie pogielo przy udezeniu i zeby to jakos stalo i nie bylo za lekkie.
I kolejne czy ma sens wspawanie takiej jakiejs konstrukcji w srodku nogi ławki.
Z gory dzieki za pomoc ;-)
Chce zrobic taka ławke ze stali czarnej i nierdzewki, ta na zdjeciu jest betonowa.Pytanie nastepujące z jaka grubosc stali musze zastosowac zeby mi sie nie pogielo przy udezeniu i zeby to jakos stalo i nie bylo za lekkie.
I kolejne czy ma sens wspawanie takiej jakiejs konstrukcji w srodku nogi ławki.
Z gory dzieki za pomoc ;-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w sumie myslalem o jakies 4-5 mm ze wspawanymi profilami w srodku ( w poprzek ), 4-5 cm to chyba duzo :-/ , no moze ktos jeszcze pomoze
A i jeszcze jedna rzecz zeby zmniejszyc sobie spawania myslelem zeby to zalamywac na kątach prostych przy wczesniejszym wycieciu rowka tylko nie wiem jaka zaginarka i ile to moze kosztowac? Orientujecie sie moze
A i jeszcze jedna rzecz zeby zmniejszyc sobie spawania myslelem zeby to zalamywac na kątach prostych przy wczesniejszym wycieciu rowka tylko nie wiem jaka zaginarka i ile to moze kosztowac? Orientujecie sie moze
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Chłopaki ale wymyślacie
- Wacie to może w ogóle wziąć blok stali i wyfrezować he he
a pomalowanie rdzy na zewnątrz to już porażka wszystko odejdzie...
Moim zdaniem jeśli pospawasz Talkusie te nogi z blachy 5 mm to niczego do środka nie musisz dawać. a jeśli chcesz zaginać taką grubą blachę to poszukaj w okolicy firmę , która oferuje usługi gięcia blach na prasie krawędziowej lub np. producenta pieców do CO
Moim zdaniem jeśli pospawasz Talkusie te nogi z blachy 5 mm to niczego do środka nie musisz dawać. a jeśli chcesz zaginać taką grubą blachę to poszukaj w okolicy firmę , która oferuje usługi gięcia blach na prasie krawędziowej lub np. producenta pieców do CO