Jak się Reklamować
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Jak się Reklamować
Wiadomo, że tak zwana poczta pantoflowa jest dobrą sprawą jeśli chodzi o zdobycie klienta,ale to jest za mało zwłaszcza dla tych ,którzy dopiero zaczynają swoją działalność.Wizytówki ,banery internet wszelkiego formatu ulotki,zrobienie pokazowego przęsła,czy balustrady i umieszczenie przy głównej drodze to na pewno w dużym stopniu skieruje klienta na drogę ,która doprowadzi do naszej firmy,może macie jeszcze jakieś inne pomysły na reklamę,która w dzisiejszych czasach jest niezbędna przy tak dużej konkurencji. 
Nie wiem jak w branży "metalowej", ale z wieloletniego dośw. w branży meblarskiej dorzucę, że:
1.Ulotki do skrzynek już tylko drażnią a nie pomagają.
2.Z reklamą w serwisach internetowych nie warto przesadzać - należy pamiętać, że statystyki "kliknięć" przedstawiane przez handlowców są sztucznie napędzane przez tabuny "klikaczy", którym się płaci za oglądanie reklam.
3.Lepiej zainwestować w swoją stronę internetową i poprawiać pozycjonowanie + lokalna gazeta.
4.Odbierać telefony, grzecznie rozmawiać, oddzwaniać nawet jeśli to klient miał zadzwonić z potwierdzeniem zamówienia, koloru itp.
1.Ulotki do skrzynek już tylko drażnią a nie pomagają.
2.Z reklamą w serwisach internetowych nie warto przesadzać - należy pamiętać, że statystyki "kliknięć" przedstawiane przez handlowców są sztucznie napędzane przez tabuny "klikaczy", którym się płaci za oglądanie reklam.
3.Lepiej zainwestować w swoją stronę internetową i poprawiać pozycjonowanie + lokalna gazeta.
4.Odbierać telefony, grzecznie rozmawiać, oddzwaniać nawet jeśli to klient miał zadzwonić z potwierdzeniem zamówienia, koloru itp.
-
revolt26
reklama czy to w prasie, internecie itp bardzo ważna ale nie lekceważ "poczty pantoflowej"... w wielu branżach większość zleceń jest właśnie z polecenia. od momentu założenia firmy do osiągnięcia przyzwoitych zysków zawsze mija dużo czasu... na renomę/markę trzeba po prostu zapracować. myślę że zwłaszcza w kowalstwie ta metoda głównie się sprawdza... nikt nie kupi od ciebie bramy z folderu tylko najpierw będzie chciał zobaczyć twoją realizacje i pogadać z klientem. dlatego musisz budować dobre relacje z klientami, przede wszystkim liczy się słowność i terminowość. pamiętaj że jeden zadowolony klient przyprowadzi do ciebie dziesięciu a jeden niezadowolony odstraszy dwudziestu
-
revolt26
bo kryzys niestety, ludzie nie maja kasy na takie rzeczy ale to nie powód żeby obniżać ceny. wszystkim nie dogodzisz i wszystkim nie sprzedaż niestety
nie jestem kowalem ale pracuje w handlu, ostatnio przyszedł klient i powiedział że chce "dobre i tanie"... to mu powiedziałem "mamy tylko dobre"... staraj się pogadać z klientem o jakości, nawet jakby miał siedzieć pół dnia, staraj się pogadać z nim nawet o pogodzie - polubi cie i kupi
nie jestem kowalem ale pracuje w handlu, ostatnio przyszedł klient i powiedział że chce "dobre i tanie"... to mu powiedziałem "mamy tylko dobre"... staraj się pogadać z klientem o jakości, nawet jakby miał siedzieć pół dnia, staraj się pogadać z nim nawet o pogodzie - polubi cie i kupi