VAT jak nie płacić 22 procent??????
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Normalnie dekadencjaArkadi pisze:mam super księgową i ona wypisuje mi fakturki ja tylko trzaskam pieczątkę i podpis.
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.
Kto tam wie , może nasza współpraca tak świetnie by się układała, że była by gratisowa. Ku obopólnemu zadowoleniu.kubaspec pisze:księgowej płacił byś więcej za ekstra usługi
Pan Zdzisław nie jest w moim typie, zdecydowaniereneq pisze:może chodzi o preferencje...no ten, teges
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.
-
dara
-
mario_na_102
Mam pytanko, nie o księgowych lecz odnośnie początkowego tematu;/
Nie zakładam nowego tematu bo myślę że można to pytanie podpiąć tutaj, lecz widzę że jednak nikt tego wątku nie porusza więc aż mnie korci żeby spytać...
Otóż, czy rozkręcając własną działalność mam prawo do tzw. zwolnienia podmiotowego z VAT (sprzedaż do 150 000 zł) i co konkretnie zrobić żeby z niego skorzystać?
Nie zakładam nowego tematu bo myślę że można to pytanie podpiąć tutaj, lecz widzę że jednak nikt tego wątku nie porusza więc aż mnie korci żeby spytać...
Otóż, czy rozkręcając własną działalność mam prawo do tzw. zwolnienia podmiotowego z VAT (sprzedaż do 150 000 zł) i co konkretnie zrobić żeby z niego skorzystać?
-
manieksoma
- Kontakt:
Jeżeli masz miesięczny obrót około 6 tyś miesiecznie to bardziej opłaca sie być watowcem.jeżeli wprowadzisz do firmy 150 tys,to bedziesz mógł sobie odpisać z tego wat,jeżeli kupisz maszyny,narzędzia do pracy,tylko pamiętaj jeśli chodzi o auto firmowe ,to możesz odpisać ,tylko 6 tyś, nawet jak kupisz auto za 50 tys.Teraz wszedł przepis ,że jeżeli jesteś watowcem ,to możesz kupić materiał bez watu,czyli pełny pręt płaskowniki,kątowniki.Ja jestem na wacie i nie jest źle,a jeśli ktoś chce fakturę ,to i tak muszą ci zapłacić ten wat ,a jeżeli dobrze pomyślisz to jeszcze ten wat zostanie ci w kieszeni.