Wycena - szybki konkurs!
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Przeliczył bym jakbym już kiedyś robił jakieś ogrodzenie a ja jestem nowicjuszem można by powiedzieć w tej dziedzinie a zapomniałem dodać że groty też gotowce mają być liczę że ktoś kto to robi pomoże mi w obliczeniu tego chodzi mi o cenę roboty takiego przęsła 12o cm wys. 2 m długości i ok 60 szt tego ma być na gotowo z malowaniem podkladem i wierzchnią farbą też i niemam pojęcia ile mam powiedzieć za przęsło żeby niewystraszyć klienta 
-
dara
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Wzór oklepany,w Węgrowie masz kilka zakładów kowalstwa artystycznego , spytaj ile taki wzór u nich kosztuje.Wszystko jest możliwe.Te 960 złotych,to nie jest twój zysk.Odlicz od tego koszty materiałów eksploatacyjnych, amortyzację narzędzi,energię,składkę na ZUS i podatek dochodowy,energię,farby i rozcieńczalniki,zimą koszty ogrzewania warsztatu i dopiero gdzieś na końcu ukazuje się twój zysk,tak malutki,że musiałbyś zrobić tych przęseł duużo by być z wypracowanego zysku zadowolony.
Kontakt 517355290
dzięki kolego BANAN własnie musze wpaść do okolicznych ślusarzy i spytam jak w okolicy chodzi taki wzór wtedy będe miał punkt odniesinia
Ostatnio zmieniony 19 sty 2012, 20:52 przez Kuba, łącznie zmieniany 1 raz.