Pozycjonowanie stron www

O tym jak zarobić pierwszy milion;)

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

prezesAdammm

Post autor: prezesAdammm » 18 lut 2013, 20:57

Ciekawy temat... pozycjonowanie stron... a jaki żmudny...

Tak sobie przeglądam różne strony nie tylko to Forum Kowalskie i czuję szacunek przed pomysłowością nie których użytkowników... aby promować swoją stronę...

Pomińmy fakt gościa który w temacie problem ze zamkiem, wstawił link do swojej strony (miał ten link w profilu) z tekstem ja to dobitnie określił: tu mi pomogli... :lol: , albo lepszy motyw taki użytkownik rejestruje się niby wita się i pisze kilka mało znaczących postów... kilka tego typu osób, jest również i tu...

Ale to mnie powaliło na kolana... przeglądając forum CNC, przeglądnąłem temat dowcipy... a tu jakaś użytkowniczka... wow kobieta w zawodzie??? Ma trzy posty sprawdzać trzy dowcipy w różnych tematach... sprawdzam www - tynkowanie... :!:

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 18 lut 2013, 21:40

Rzeczywiście, również zaobserwowałem zjawisko spamowania na naszym forum. Najlepszym miejscem do uprawiania spamerki jest dział powitanie. Tyle tylko, że spamer mający mierną wiedzę z zakresu pozycjonowania, wali linkami w sieci, wszędzie gdzie popadnie, a tak naprawdę wartość strony podnoszą linki z miejsc tematycznych, czyli powiązanych z powiedzmy naszą branżą. Aczkolwiek wstawiając linka w dowolny miejscu w sieci, generujemy ruch do swojej strony, a to również korzystnie wpływa na pozycję w wyszukiwarce. Dzisiaj zarejestrował się na forum człowiek, który obstukał się w zagadnieniach pozycjonerskich, ponieważ linki, które wkomponował na tle teksu umieścił w zalecanym miejscu oraz jego opis był na tyle długi aby linki nabrały pożądanej mocy. Uważam, że forum kowalskie jest na tyle wyjątkowym miejscem, że tego typu praktyki administrator powinien ukrócić. Również spamowanie linkami nie odnoszącymi się do poruszanej tutaj tematyki ( pomimo atrybutu nofollow ), zaniża wartość samego forum w wynikach wyszukiwania.

alles11
Kontakt:

Post autor: alles11 » 12 mar 2013, 21:46

Jacku
Zainteresował mnie temat pozycjonowania stron ale się na tym nie znam. Był okres że płaciłem gościowi za pozycjonowanie 250zł miesięcznie. Robił to podobno jakimś sobie tylko znanym oprogramowaniem. Podobno program robił robotę sam. Rozwiązałem umowę ponieważ wydawało mi się trochę dużo za "nic nie robienie" ale moja strona jakoś się tam pozycjonowała. Aktualnie jest sporo gorzej i nie wiem czy to wina zmian w google czy on to faktycznie pozycjonował. Nasunęł mi się też jedno(może niemądre) pytanie.
W firmowej korespondencj e-mailowej podaję linki do moich stronek www. Czy działa to pozytywnie na pozycjonowanie czy wręcz przeciwnie :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 12 mar 2013, 21:59

Nie sądzę aby linki w korespondencji miały wpływ na jakiekolwiek zachowania strony.....Jeżeli twój pozycjoner używał SWLA czyli systemu wymiany linków to narobił ci strasznie na diabła. Ciężko to będzie odkręcić. Jeżeli chodzi o zmiany algorytmów google to firma postawiła na filtrowanie stron pozycjonowanych nieuczciwymi metodami, a jedną z nich jest SWL , o którym wspomniałeś. Ciesz się, że masz jeszcze stronę ponieważ większa część stronek pozycjonowanych przy pomocy tego gównianego oprogramowania wyleciała z indeksu dostając bana. Podaj link do swojej strony, a postaram się sprawdzić szkody jakie wyrządził twój pozycjoner, ewentualnie zasugeruję co trzeba zmienić.

alles11
Kontakt:

Post autor: alles11 » 12 mar 2013, 22:13

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maleus
Kontakt:

Post autor: Maleus » 12 mar 2013, 22:16

Rzucił byś też okiem do mojej strony, co by poradzić jak jej pomóc się lepiej spozycjonować? :) link Będę wielce zobowiązany :)

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 12 mar 2013, 22:31

Maleus, Przede wszystkim masz dział linki. Najlepiej tego unikać, ale zakładam, że masz do nich sentyment więc tak. Każdy link do obcej strony powinien być opisany w minimum 350-ciu znakach( spacja również jest znakiem ). Podstawowy błąd odnoszący się do linków na twojej stronie to ich atrybut, który odbiera moc stronie. Jeżeli chcesz je zachować to zmień ich atrybut z dofollow na nofollow i będzie grało. Jest to jeden z podstawowych błędów, które widać na pierwszy rzut oka. Ogólnie stronka bardzo fajna i czytelna. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Maleus
Kontakt:

Post autor: Maleus » 12 mar 2013, 22:53

Dziękuję bardzo :)
Wywalę dział linki, skoro to zło wcielone.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 12 mar 2013, 23:03

A jak tam stryjenka sobie życzy. Też bym tak zrobił. :lol:

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 13 mar 2013, 09:26

alles11, Przeanalizowałem linki prowadzące do domeny http://alles-kowalstwo.pl/ i powiem ci, że mocno się zdziwiłem ponieważ wspomniałeś, że strona była pozycjonowana. Niestety, moim zdaniem nie była pozycjonowana w ogóle z racji tego iż masz tylko linki z własnej strony, gdyby pozycjoner użył SWLA ( bota ) to miałbyś ich kilkanaście tysięcy. Płaciłeś prawdopodobnie oszustowi. Twoja domena ma 3 lata i większych problemów z podniesieniem jej pozycji być nie powinno. Umów się z dobrym informatykiem, który przeanalizuje kodowanie strony, a następnie wprowadź kilka zmian na stronce. Musisz również poczynić pewne kroki w kierunku pozyskania wartościowych linków. Jedno z miejsc podam ci od razu. Napisz do kolegi niech umieści linka do twojej strony w prywatnych zbiorach linków o tematyce kowalskiej z całego świata. http://www.feblacksmith.com/links.htm . Dodam również, że zaufanie twojej strony w sieci to 16 punktów na sto, a dla przykładu strona kolegi Maleusa ma ich 26. Należy pamiętać o odświeżaniu treści w zasobach witryny. Google robi wszystko aby strony, na których nic nie zmieniono od dłuższego czasu, wypierniczać daleko do tyłu.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 13 mar 2013, 09:32

Do kolegi Fe możesz pisać po polsku, uczestniczył kiedyś w naszym forum i być może kiedyś powróci ;)
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 13 mar 2013, 09:54

Jak wam się będzie nudziło to link do wyceniarki stron internetowych. Zobaczcie wartość swoich stronek, a będziecie wiedzieli jak wyszukiwarki widzą wszą witrynę ponieważ na wycenę składa się wiele istotnych czynników. http://katalog-biznes.pl/wycena-stron

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 13 mar 2013, 09:58

Jacek Sz, Twoją jakby sprzedać,to już można by było poszaleć :P
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 13 mar 2013, 10:06

Na młot resorowy z demobilu pewnie by wystarczyło. Twoja pozycjonowana jest od niedawna więc jak ją opylisz to na dużą butlę propanu będzie.

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 13 mar 2013, 10:55

Forum kowalskie_> Wartość strony: 5,993,519 zł :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „PROWADZENIE FIRMY - run a business”