Pomocy :(

Oświetlenie, ogrzewanie itp.

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

gomez10

Pomocy :(

Post autor: gomez10 » 13 lip 2012, 11:55

Witam ! Mam pytanie związane z paleniskiem które chce postawić w blaszanym garażu. I tu się zaczynają problemy :/ nie ma tam możliwości doprowadzenia prądu :/ jedynym wyjściem jest chyba miech. I tu kolejny problem :( bo nie wiem gdzie taki miech nabyć ma ktoś jakiś pomysł ?
PS: Na ścianie gdzie zrobię "piec" postawiłem murowaną ścianę gdzie będzie do niej bezpośrednio przylegało palenisko....Proszę o pomoc :(

Viking

Post autor: Viking » 13 lip 2012, 12:09

Możesz poszukać na alledrogo. Może taką dmuchawę na korbę ? Najlepiej to jednak by było nawet przedłużaczem pociągnąć prąd z sąsiedniego budynku ;)

Awatar użytkownika
Maleus
Kontakt:

Post autor: Maleus » 13 lip 2012, 15:34

A może palenisko gazowe zda egzamin? Biegły w temacie jest Banan, warto go zapytać :)

Awatar użytkownika
Katana_Blade

Re: Pomocy :(

Post autor: Katana_Blade » 13 lip 2012, 17:52

gomez10 pisze:... nie ma tam możliwości doprowadzenia prądu :/
Możliwość zawsze jest, tylko czy będzie to miarodajne do kosztów.
Może byś jakiś schemacik prowizoryczny zrobił, nie wiem może aby była odległość od domu (lub miejsca z którego możesz doprowadzić zasilanie) do danego garażu. Gdzie ty mieszkasz bo jeśli w mieście to rzeczywiście problem się tworzy, ale jeżeli garaż masz na swoim podwórku przy domu to problemu w zasadzie brak. No ale najpierw pokaż lub zrób fotkę jak wygląda teren pod "konstrukcję" ;) .
"Miecz jest ciałem, cięcia i pchnięcia są jego funkcjami"
Staram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
bialy26
Kontakt:

Post autor: bialy26 » 16 lip 2012, 11:06

http://www.katanabuilders.com/katanablo ... x-bellows/ A widziales takie cos . Ja prawie takie cos zrobilem ale nie skonczylem bo kupilem dmuchawe . Ale wydaje mi sie ze to moze zdac egzamin . Jest prostszy niz budowa innego miecha i wieje w obie strony .

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 18 lip 2012, 00:51

co chcesz kuc i w jakich ilościach? jak hobby to gazówka, miech, dmuchaw na korbe, akumulator i wentylatorek. możliwości jest wiele. Jak chcesz składać bramy to możliwości jest mniej:P
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „BUDOWA KUŹNI - build a workshop”