Wszystko jak w teori a nie działa!

Oświetlenie, ogrzewanie itp.

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

graffic

Post autor: graffic » 10 wrz 2015, 09:11

....a chłopak dalej nie wie co jest nie tak - oj panowie, panowie :)

graffic

Post autor: graffic » 11 wrz 2015, 08:52

Repcak i już wiesz co jest nie tak ? coś sprawdziłeś / zweryfikowałeś ?

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 11 wrz 2015, 10:09

graffic, Sprawdzi za rok,a to już czwarty z kolei będzie jak odpalić niemożna. Zdobywanie umiejętności w takim tempie zaowocuje pierwszą wykonaną pracą za dwa, może trzy pokolenia. :P

graffic

Post autor: graffic » 11 wrz 2015, 19:31

hahahahhahahahahahah

....ok nie będę kolegi ponaglał - wiem, wszystko powinno odbywać się w stosownym tempie... :mrgreen:

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 11 wrz 2015, 22:09

wywód graffica jest tak długi że nawet nie zacząłem go czytać przeskoczyłem do następnej strony :facepalm: jak dla mnie to za mało drewna dajesz rozpal porządne ognisko i wtedy zarzuć to koksem tak żeby temperature złapał odpowiednią do rozpalenia

Awatar użytkownika
Qmar

Post autor: Qmar » 12 wrz 2015, 07:52

najlepiej to niech rozpali drenwm i zasypie węglem drzewnyn, jak się rozpali w miare porzadnie niech zasypie koksem i bedzie git
What man is a man who does not make the world better?

Awatar użytkownika
Oshizuka
Kontakt:

Post autor: Oshizuka » 12 wrz 2015, 13:21

ja robie tak ze usypuje kupke z mieszanki drewna i papieru, obsypuję koksem dookoła, jak juz sie zapali drewno to zasypuje wszystko koksem i daje nawiew na full. Sporo dymu ale po 10 min można juz wrzucac do nagrzewania :) graffic prawdopodobnie ma rację z za duzą wydajnością, kup nadmuch do pieca CO powinno spokojnie wystarczyc :)

Awatar użytkownika
Obi_wan_0
Kontakt:

Post autor: Obi_wan_0 » 12 wrz 2015, 13:33

Myślę, że możemy już dać spokój z tym tematem. Chłopak zadał pytanie równolegle na facebooku i dostał tyle odpowiedzi, że jakby mu zależało to dawno by już rozpalił.
Zawiedliście mnie..... nikt nawet nie napisał, że wypadałoby się przywitać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Klep, klep, a coś wyklepiesz xD

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 12 wrz 2015, 13:37

Obi_wan_0, Syzyfowa praca z tym nawoływaniem do wykazania się odrobiną kultury w postacie cześć lub jak kto woli dzień dobry. Tak więc chyba daliśmy sobie na spokój. Admini powinni zadbać o to by nie publikował się żaden post jeśli pierwszy post nie zostanie napisany w dziale powitań. Taka mała blokada, z którą myślę kolega Dragon poradzi sobie bez problemu. :)

graffic

Post autor: graffic » 14 wrz 2015, 08:54

rav08 pisze:wywód graffica jest tak długi że nawet nie zacząłem go czytać przeskoczyłem do następnej strony :facepalm: jak dla mnie to za mało drewna dajesz rozpal porządne ognisko i wtedy zarzuć to koksem tak żeby temperature złapał odpowiednią do rozpalenia
rav - mimo wszystko poczytaj - wiesz, duże ognisko to nie wszystko.... - nie sztuka spalić stodołę, by zagrzać kiełbaskę na rożnie

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 14 wrz 2015, 22:26

graffic to jest prowokacja z twojej strony ja przy rozpalaniu pluje do paleniska mnie się zawsze pali :P ewentualnie mam jeszcze stary indiański sposób ale nie napisze bo faktycznie zjara mu stodołe :facepalm:

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 15 wrz 2015, 14:27

Litości.... :D
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

Repcak

Post autor: Repcak » 16 wrz 2015, 13:06

Wybaczcie, że pisze dopiero teraz ale byłem kompletnie odcięty od internetu. Popytałem tu i tam i co się okazało? Wystarczyło dostypać przy rozpalaniu nieco węgla drzewnego i działa jak sku... No dobrze działa. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „BUDOWA KUŹNI - build a workshop”