Z połączeniami "jajka " można pokombinować może skośne pręciki były by lepsze?
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Chyba masz rację , proste , asymetryczne przęsełko zawsze przyciąga oko a na dodatek nie ma takich w castoramie.Menes pisze:A może coś takiego tylko u góry zamiast grotów zrobić z pręta na gładko. Według mnie asymetryczne przęsło bardziej skupia uwagę i wzrok nisz symetryczne. Akurat to jest dość ciekawe, patrząc na prostotę wykonania więc ewentualnie można w tym coś przerobić lub dorobić.
Oczywiście nikt z nas nie pobije ceny chińszczyzny z castoramy a szczególnie gdy ma być z pełnego pręta.harlem pisze:czy budżet dla pani jest mniejszy niż 200pln za przęsło? w Castoramie przęsła potrafiły w promocjach kosztować po 130PLN. To naprawdę pole manewru jest znikome, i należy się liczyc z przewalaniem ton stali by wyciągnąć trochę grosza, w tej cenie materiał może wynieść 2/3 lub nawet 3/4 ceny, a przecież jeszcze czas pracy itd. itd. Custom - osobiście nie wróże powodzenia, ale z serca pomyślności życzę.
No to skoro jest jeszcze klika dni to podeślę ci moją propozycję, coś tam naskrobie na papierku w weekendCustom pisze:Oczywiście nikt z nas nie pobije ceny chińszczyzny z castoramy a szczególnie gdy ma być z pełnego pręta.harlem pisze:czy budżet dla pani jest mniejszy niż 200pln za przęsło? w Castoramie przęsła potrafiły w promocjach kosztować po 130PLN. To naprawdę pole manewru jest znikome, i należy się liczyc z przewalaniem ton stali by wyciągnąć trochę grosza, w tej cenie materiał może wynieść 2/3 lub nawet 3/4 ceny, a przecież jeszcze czas pracy itd. itd. Custom - osobiście nie wróże powodzenia, ale z serca pomyślności życzę.
Jaki budżet ?
Hmm ,myślę że coś koło 300 zł za przęsło (stan surowy) - przynajmniej tak chcę to skalkulować .
To dobra cena dla klienta , ale warunkiem jest , że musi przyciągać oko. Sporo ludzi już nie chce montować chińskiego badziewia i mała szansa jest , że pomysł chwyci.
Niektóre Wasze propozycje idą w dobrym kierunku i niedługo coś zacznę z nich układać .
Bardzo dziękuję Wszystkim , którzy podesłali zdjęcia na forum i na maila.
Gdyby ktoś chciał jeszcze dorzucić to proszę , może uda się stworzyć kilka fajnych forumowych wzorów ?