.

Dział z możliwością pisania dla gości, pisać jeżeli nie możecie zresetować hasła.
ODPOWIEDZ
farmer009d

.

Post autor: farmer009d » 12 cze 2017, 16:00

.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2018, 19:58 przez farmer009d, łącznie zmieniany 1 raz.

graffic

Re: Jak mam zacząć?

Post autor: graffic » 12 cze 2017, 17:58

hmmm

to ja na początek proponuje się przywitać w dziale powitań - zakładając nowy wątek http://www.forumkowalskie.pl/viewforum.php?f=38

ad pytań: pytania mają charakter tak ogólny, że nie do końca widzę możliwość odpowiedzi na nie, dla przykładu:
- jak masz zacząć ? - zacznij czytać, na początek Forum Kowalskie :) - są działy które opisują krok po kroku czynności, wyposażenie itd. - znajdziesz porady, sugestie, informacje praktyczne i teoretyczne, podana jest literatura, załączone są zdjęcia lub rysunki....sporo tego - jak czegoś nie zrozumiesz z materiałów lub nie będziesz rozumiał zasady działania wówczas koledzy chętnie ci wyjaśnią
- co będzie potrzebne ? - poza większymi chęciami ?? - umiejętność czytania - by zgłębić zamieszczone na FK teksty, chęci - by poświęcić na to czas, zaangażowanie - żeby wytrwać, a później potrzebne będą narzędzia, którymi będziesz się posługiwał, żeby przekuć teorię w praktykę
- jak koszt ? - od kilkudziesięciu złoty do kilkudziesięciu tysięcy złotych (lub set tysięcy) - zależy jakie masz możliwości i fantazję... czytanie nie kosztuje, a da ci obraz tego co będziesz potrzebował i wyobrażenie jakie to mogą być koszty

nikt nie poda Ci na tacy odpowiedzi na pytania które zadałeś (i jak je zadałeś), jeśli nie podjąłeś wysiłku żeby w ogóle coś znaleźć na FK

pomijając powyższe, moje sugestie ad tego co dalej:
1. przedstaw się w odpowiednim dziale (tak na miły początek - a nóż znajdziesz rówieśnika który pomoże ci w początkach - a są tu koledzy w twoim wieku, lub podobnym)
2. czytaj posty tematyczne na Forum
3. zacznij kompletować podstawowe narzędzia (na podstawie zdobytej wiedzy)
4. przestań fantazjować o odkuciu noża (do tego jeszcze dość daleko, zapewniam) - najpierw teoria i ćwiczenia, a później myślenie o wielkich dziełach
5. zacznij zadawać właściwe pytania
6. zacznij wyciągać wnioski i myśl

reszta przyjdzie z czasem :)

powodzenia i pozdrawiam graffic

PS - nie bież tego osobiście - moim celem nie jest obrażanie kogokolwiek - tylko zwrócenie uwagi, że zabrałeś się do wszystkiego od du....py strony, wykazując przy tym minimum zaangażowania i inicjatywy

farmer009d

Re: Jak mam zacząć?

Post autor: farmer009d » 12 cze 2017, 19:16

Dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Zaczynam przeglądać forum, zobaczymy może coś z tego będzie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomoc”