Poszukuje Praktyk II klasa

Sprawy bieżące

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
virgo

Re: Poszukuje Praktyk II klasa

Post autor: virgo » 14 mar 2018, 23:39

Wszystkich nie, ale przepraszam większość (przerabiam to codziennie). A jeśli chodzi o Twojego szefa to rozmawiałeś z nim szczerze...? Może warto jeszcze spróbować się z nim dogadać, bo zmiana nie zawsze musi być lepszym rozwiązaniem.
"Nie my należymy do świata, lecz świat należy do nas, więc...."

Awatar użytkownika
Tomek824

Post autor: Tomek824 » 14 mar 2018, 23:45

P.Pana jak nadmienilem wczesniej rozmawialem i to wiele razy i nie tylko ja ale i jego pracownicy jest mi duzo obiecane ale niezbyt realizowane sa te obietnice.
Czuje sie po prostu oszukany i zalamany cala sytuacja :(
Czy Pan ufal by osobie ktora Pana notorycznie by oklamywala ?
Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera.

kin241

Post autor: kin241 » 15 mar 2018, 10:14

Wkrótce będzie nabór na Warsztaty Kowalskie w Wojciechowie. Wyślij dobrze umotywowane zgłoszenie i jedź na warsztaty. Tam przez dwa tygodnie poznasz podstawowe techniki kowalskie, poznasz ludzi, na koniec zobaczysz jak kują doświadczeni kowale, porozmawiasz, podpatrzysz. Jak wrócisz do domu zorganizujesz własną kuźnie jeśli jeszcze jej nie masz i zostaniesz kowalem. Jeśli jakieś działania nie przynoszą rezultatu to trzeba coś zmienić. Wkrótce odbędzie się spotkanie w Kuźni Kurpiowskiej, z Gdańska też pewnie będą jechać. Przyjedź, spróbuj swoich sił.

erofrog

Post autor: erofrog » 17 mar 2018, 14:16

Ja wymagam od swojego pracodawcy zrównoważenia czyt. za dobrą prace godziwe wynagrodzenie i traktowanie mnie jako pracownika a nie niewolnika.

AdamB

Post autor: AdamB » 18 mar 2018, 21:09

1963r ZSZ przyzakładowa 1-szy rok 4dni teoria(technologia metali,materiałoznawstwo,rys.tech.,chemia,fizyka,mat ,j.polski,ruski.Praktyka 2 dni(zawód ślusarz)nauka na przyrządach pomiarowych 1sza robota wypiłować młotek ślusarski z odkuwki( oceniane wymiary, kąty,promienie,płaszczyzny,faski,gładkość pow.wyprowadzenie rys.Narzędzia-pilniki,ocena-3 na zakończenie 1-ej klasy szczypce konduktorskie (musiały przeciąć zaoliwiony papier)z odkuwki które robiła 2ga klasa,ocena -4.2gi rok 3dni teoria,3dni praktyka -tokarki,frezarki kóznia i hartownia ślusarnia. 3ci rok praktyka na zakładzie 4 dni, teoria 2dni. przedmioty zawodowe + mat. j.p Po ukończeniu szkoły egzamin czeladniczy(teoria z przedmiotów zawodowych)dyplom mistrza można było robić po 10 latach pracy nie wiem jak jest teraz (wtedy jeszcze w szkołach bili)od kowala za spaloną odkuwkę z byka lub rozbijanie koksu na odpowiednią grubość (pucka ok 8kg) teraz nie ma takich szkół te które są produkują bezrobotnych.Tomku postaraj się o jakieś stare przewodniki lub książki zawodowe z czasów komuny ,które w przystępny sposób nauczały zawodu. a mistrza zmień .

nic nie jest tak dobre, żeby nie mogło być lepsze.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 18 mar 2018, 21:52

Tak było. Pamiętam pierwszy rok, tylko pilnik i piłowanie wpustów. Kuźnia dopiero w trzeciej klasie. Był to czas nauki podstaw oraz trening cierpliwości jak również kilku innych, przydatnych cech.

ODPOWIEDZ

Wróć do „OGŁOSZENIA - announcements”