Kupię kowadło / zamienię za dopłatą
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Kupię kowadło / zamienię za dopłatą
-
graffic
Igi, Rychu - za 100 kg kowadło nie można dać więcej niż 500-600 pln - bez przesady trzeba się targować - i to kowadło bez większych wad, szlifowania, kwestia szukania - ale jak ktoś jest niecierpliwy to zapłacić musi....
szyna pomimo że dobra - to wykonywanie z niej samodzielnie kowadła (szlifowanie, wycinanie itd.) mija się wg mnie z celem - jak się policzy swój czas, tarcze, cięcie (tarczą / palnikiem) to naprawdę słabo wychodzi - lepiej kupić dwuróg (szparóg) - taki ze 20-40 kg - za 150-250 pln i mieć cos, co ma i rogi, i wygląda jak kowadło
poza tym Panowie - kowadło (jeśli nie jest to doraźna zabawka) - to zakup praktycznie na całe życie.. więc jak się tych 10-15 flaszek nie kupi - to i kowadło można mieć solidne
szyna pomimo że dobra - to wykonywanie z niej samodzielnie kowadła (szlifowanie, wycinanie itd.) mija się wg mnie z celem - jak się policzy swój czas, tarcze, cięcie (tarczą / palnikiem) to naprawdę słabo wychodzi - lepiej kupić dwuróg (szparóg) - taki ze 20-40 kg - za 150-250 pln i mieć cos, co ma i rogi, i wygląda jak kowadło
poza tym Panowie - kowadło (jeśli nie jest to doraźna zabawka) - to zakup praktycznie na całe życie.. więc jak się tych 10-15 flaszek nie kupi - to i kowadło można mieć solidne
dokładnie tak myślę dlatego szukam 
Przygoda przygoda każdej chwili szkoda...
Graffic masz rację koszta mogą byc bardzo wysokie. Chyba będę szukał dwuróg dziękuję za pomoc 
Adalbertus co u Ciebie - dawno tu nie zaglądałeś!
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali