Jak zrobić motocyklowy zbiornik paliwa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Co właściwie daje taki kurs ? I w czy może mi pomóc ?Blady pisze:Rewelacja, na pewno się pojawię. Daj tylko znać kiedy.
W styczniu będzie organizowany kurs metaloplastyki, z tego co wstępnie ustalono to będzie w soboty, jesli jesteś zainteresowany moze da się jeszcze jakoś wkręcić.
na grodzie
http://www.byczyna.pl/cms/php/strona.ph ... id_men=133
-
dara
Gdybym ja się za to zabierał zrobił bym tak:Custom pisze: Jak radzicie wykuć kości dłoni?
Palce w całości wytoczone na tokarce,następnie "oklepane" w celu nadania ostatecznego kształtu i faktury.Potem nacięte w stawach ,ugięte do właściwej pozycji i zaspawane.
Spawy "dopieszczone" dremlem i z dyńki.
Oczywiście łatwiej się pisze niż robi.
Piec to stary poczciwy garbus 1,6Trollsky pisze:co to za piec masz w tej traji ?
zrobisz mi taki bak do customa ktory mi sie w głowie powoli układa ?
Zbiornik zrobić mogę czemu nie . A nie myślałeś żeby zrobić to samemu ? To nie jest aż takie trudne wbrew pozorom .Tego mojego robiłem też pierwszy raz , bez żadnego przygotowania w tym kierunku i jak widać wyszedł .
Wszystkie wskazówki opisałem w temacie a koło angielskie mogę Ci pożyczyć
Jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji . O chromowaniu też myślałem ,ale chrom nie dojdzie w każdy zakamarek i po roku zaczyna się korozja a za chromowanie samego przodu chcą 1000 ; 1200 zł.ateem pisze:Custom mam pytanie do Ciebie apropos tego szkieletora na motorze - on ma być wykończony na lustro? jeżeli tak, to pomyśl nad opcją roboty tego z czarnej stali i chromowania potem, bo wypolerować to po grzaniu i młotkowaniu to będzie trochę zachodu.
Druga opcja i chyba lepsza to zrobić z kwasówki i nie polerować tylko wyszkiełkować .
Nie będzie połysku tylko delikatna satyna , resztę motocykla pomalować na czarny mat (bardzo modny ostatnio) i powinno być cacy .
Chyba zdecyduję się na drugą opcję bo kabinę do szkiełkowania zrobiłem jakiś czas temu
i z efektów jestem zadowolony.