Rozmowy o tym czemu tu jest tak jak jest.

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 17 maja 2013, 09:28

Pracowałem w różnych krajach Europy , ale nigdzie nie ma takiej zapierdółki za grosze jak w Polsce.
Dodatkowo pod presją utraty zatrudnienia.
Weż to pod uwagę Niklu.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2013, 10:29 przez Dara, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 17 maja 2013, 09:44

Nikiel, zazdroszczę czasu wolnego na przyjemności. Naprawdę marzy mi się pojechać i bawić się z wami ale nie kosztem utraty klienta. Klientów tak poupychałem, że sam zastanawiam się jak zrobić by się obrobić, a jak się wk.......wię to pewnie przyjadę bo tego typu decyzje rodzą się w pięć minut.. :D Mentalność nie ma tu nic do rzeczy. Mieszkam na pięknym zadupiu naszego kraju i intensywną robotą można się cieszyć od marca do października, a reszta miechów, to jak bozia da. :( :)

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 17 maja 2013, 10:05

Problem jest z ustaleniem terminu z góry. Wczoraj rozmawiałem z Emilianem i jak coś to kimanko mam u niego więc można wpadać z partyzanta.

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 19 maja 2013, 13:11

Inni jakoś gadają mimo, że się nie znamy, ale twój ciężki przypadek zaakceptowałem :lol:
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 19 maja 2013, 15:20

Mówcie ile za miejsce z namiotem bo będę zmuszony drzewo do lasu zabrać. Na forum zalogowałem się by poznać ludzi z takim odpałem jak mój, albo przynajmniej podobnym, a robiąc już ponad dziesięć lat nigdy nie zerknąłem do internetu celem podpatrywania kolegów. Na blogu mojej strony co jakiś czas reklamuję tzw. konkurencję bo robota innych kowali bardzo mi się podoba i czas by inni również ją docenili. Na fejsie tylko i wyłącznie polecam innych itd. Odnośnie wielu aspektów, które poruszyłem to pomimo szczerych niechęci, zgadzam się. :D :D

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 19 maja 2013, 15:23

To dodam jeszcze anegdotę z życia wziętą. Czym się różni Polak od Francuza? Francuz pracuje żeby żyć, Polak żyje by pracować :?
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 19 maja 2013, 15:38

Masz rację Nikiel z tym że nie bierzesz pod uwagę uwarunkowań "politycznych"
Zyjemy w kraju w którym tzw"Rządy" zniszczyły:
-przemysł
-rolnictwo
-bankowość

w imię swoich własnych gównianych interesików.
Za synekturki w U.E.i innych tego rodzaju zbrodniczych instytucjach.

Równie dobrze mozna się zastanawiać dla czego wiezniowie z Oświęcimia się
nie zbuntowali mając taką przewagę liczebną?
Miałem okazję pomieszkać winnych miejscach i różnica jest
widoczna aż do bólu.
Rewolucji nie zrobią woły w kieracie one mają zapierda...ć
aż do śmierci.

Dam ci taki przykład:
Składki emerytalne w ZUS nie są prywatną własnością ubezpieczonego i nie podlegają ochronie własności - orzekł Sąd Najwyższy. Nasze składki są daniną publiczną, która nie podlega zwrotowi nawet wtedy, kiedy nie przysługuje nam emerytura.

Bandytyzm w czystej postaci,bezczelnosć i złodziejstwo w wydaniu Polskiego Sądu Najwyzszego.
I co? I kur...a nic!!!
Przesłanie jest jasne:"Macie zapierda...ć do śmierci a czy dostaniecie emeryturę to się jeszcze zobaczy.
Z Polską nie wiele mnie wiąże tak że w każdej chwili mogę się "ewakuować na z góry upatrzone pozycje", ale ludzie co pobrali mieszkania na kredyt, schorowani,czy zwyczajnie mało przebojowi są
zakładnikami tego bandyckiego systemu który pasozytuje na Polsce i wyniszcza
Polaków.

Wiem że forum jest apolityczne ale nie miałem innej mozliwości wyjaśnienia tematu.
Oczywiście nie agituje za zadną partią czy innym tego rodzaju szemranym towarzystwem.

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 19 maja 2013, 17:54

Posprzątane tu sobie gadajcie o egzystencji w tym posranym kraju.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aries
Moderator
Kontakt:

Post autor: Aries » 19 maja 2013, 20:34

Nie wytrzymam i dokladam swoje, chociaż mój post powinien znaleźć się pewnie w temacie, który dotyczył kondycji forum (a niech tam, i tak zamierzalem to gdzieś napisać).

Nikiel, oburzyłeś się na zgnuśnienie dotyczące Swołowa. I słusznie. Temat jest jednak szerszy. Regularnie przeglądam forum i co widzę ostatnio.? Aktywnych urzytkowników (tych starszych stażem) jest tylu co na palcach obu dłoni. Najbardziej udzielają się młodzi stażem i amatorzy kowalstwa. Zdjęć i opisów swoich dzieł, oprócz kilku nielicznych urzytkowników, prawie nikt nie wstawia. Ostatnio toczyła się dyskusja o głosowaniu w konkursie na pracę miesiąca a wygląda na to, że nie będzie na co głosować...

I co? Pewnie powie ktoś, że jest sezon, dużo roboty, rodzina, itp, itd...
Mam wrażenie, że chyba coś się wypala...Wszystko co było do napisania w temacie kowalstwa, już zostało napisane. Nikt nie ma już żadnych nowych doświadczeń i spostrzeżeń.
Pozostała rutyna codziennej roboty.

I jescze jedno. Grzegorz, nie kraj jest posrany ale ludzie, którzy go budują, bo zamiast zamiatać swoje podwórka, chętniej patrzymy jaki bałagan jest u sąsiada, opowiadając jeszcze o tym na lewo i prawo.

Koledzy, a gdzie ta pasja o której tu tyle czytałem?
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 19 maja 2013, 21:52

Komendant powiedział: "Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy". Miał 100% racji.

Nasz naród został wytrzebiony. II wojna światowa i 50 lat PRL dokonały dzieła zniszczenia jakiego nie zrobiło 120 lat rozbiorów. Mamy wypaczony obraz samych siebie, trwamy w samozachwycie a jednocześnie zżerają nas kompleksy. Sny o imperialnej potędze przemieszane z miłością do piłki nożnej. Sandały, skarpety, zepsute zęby i disco polo. Oczywiście nie wszyscy są z tego gorszego gatunku. Są ludzie wspaniali (jak tu na forum :mrgreen: ) i są tacy którzy chcieli by ruszyć ten pierdolnik w lepszą stronę. Niestety po pierwsze jest ich może 20 %. W systemie demokracji parlamentarnej te 20% nie ma szans na wdrożenie szybkich zmian. Pamiętajmy że demokracja to ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem mają dwa głosy, natomiast profesor uniwersytecki ma jeden...

Prawdą jest że musimy dbać przede wszystkim o swoje podwórko. Musimy stale się rozwijać, uczyć się i pracować. Nie możemy zapominać o spotkaniach w naszym gronie, z przyjaciółmi... Rozwój to życie. Stagnacja to śmierć.

Tyle powiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 19 maja 2013, 21:57

O kurde jestem jakis inny lubie Disco polo :shock:

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 19 maja 2013, 22:00

to metafora... nie czepiaj się słówek
Obrazek

Awatar użytkownika
Kuba
Moderator

Post autor: Kuba » 19 maja 2013, 22:00

aa ok :mrgreen:

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum

Post autor: BANAN » 20 maja 2013, 05:37

Przede wszystkim musimy nauczyć się szanować samych siebie. Podam może skrajny przykład, ale z życia wzięty. Jak już kiedyś wspominałem, mój dziadek był kowalem, babcia, bardzo charakterna kobita, oprócz machania w kuźni 5 kilowym młotem i wychowywaniem dzieci, jeździła też na rynek z dziadka wyrobami. Gdy kiedyś podszedł chłopisko i spytał - Pani, a to dobra siekira? Usłyszał- Chamie, jak nie widzisz monogramów, to spierdalaj, marki nie psuj! :>
Kontakt 517355290

Talkus
Kontakt:

Post autor: Talkus » 20 maja 2013, 06:59

Napisze cos od sobie, ten nasz dobrobyt budujemy dopiero 23 lata i mozna powiedziec ze budujemy od zera i wydaje mi sie ze i tak nam niezle idzie nam jako państwo. Za granica zyje sie lżej ale tez tam ludzie mają swoje bolączki i też nie jest tam tak kolorowo.
A ze ZUS jest chory to wiemy od lat, DARA nie oglądaj telewizji bedziesz zdrowszy :)) ja nie oglądam bo i tam nie mam na to wpływu co sie dzieje na górze... i wali mnie to, beda wybory to zagłosuje.
A forum lubie czytac bo warto nawet jak nigdy nie bede konia podkuwac to i tak czytam...a na imprezy kowalskie nie jezdze bo nie lubie podróżowac gdziekolwiek.

Panowie zdrowia zycze, reszte sie kupi :mrgreen:

a tak wogole to ten wątek jakby sie od polowy zaczynał :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”