Nasze projekty
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Nasze projekty
zachęcam do wstawiania naszych rysunków, na etapie projektu można jeszcze wiele poprawić
ja wstawiam moje koślawe dzisiejsze projekty,
brama przesuwna 6,7 m światła
ja wstawiam moje koślawe dzisiejsze projekty,
brama przesuwna 6,7 m światła
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ale jak ma wyglądać ten temat? wklejamy i omawiamy, czy wklejamy i wklejamy?:)
wszystkie projekty, czy tylko te które mamy zamiar wykonać?
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
Nie, ja myślę że jedziemy po rajstopach i gnębimy wszystkich żeby mieli nas dość :-D .
Zastanawiam sie bo ja jestem amator co jest ważne w projekcie.
-Czy projekt to marzenie architekta (jak u Jola, wszak nie ma na nim uwidocznionego miejsca gdzie brama się dzieli)
-Czy projekt to rysunek z uwzględnionymi szczegółami technicznymi
Niech mnie Jaśni ludzie Bramotwórcy oświecą. Tyle było gadek o prawidłowym projekcie ale widocznie nie doczytałem, impresja cy rysunek techniczny cy łobydwa ?
Gadać Profesjonele.
HOWGH
Zastanawiam sie bo ja jestem amator co jest ważne w projekcie.
-Czy projekt to marzenie architekta (jak u Jola, wszak nie ma na nim uwidocznionego miejsca gdzie brama się dzieli)
-Czy projekt to rysunek z uwzględnionymi szczegółami technicznymi
Niech mnie Jaśni ludzie Bramotwórcy oświecą. Tyle było gadek o prawidłowym projekcie ale widocznie nie doczytałem, impresja cy rysunek techniczny cy łobydwa ?
Gadać Profesjonele.
HOWGH
Co do projektów architektów i projektantów wnętrz to zależy jaki poziom reprezentuje owy pan. Ostatnio od klienta dostałem projekt barierki od takiego projektanta wnętrz i jak go zobaczyłem to... kupa śmiechu (jak zeskanuję to wrzucę tutaj) ale ogólnie mówiąc ten projektant nie miał pojęcia co projektuje...
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz
no to może nie róbmy tutaj "śmiacią" z innych, tylko ewentualnie z siebie:). taki projekt to mozna w innym watku pokazać. postaram się odpalic skaner i powklejac troche moich bochomazów.
jolo masz coraz wiecej pobran tych szkicow, jak bedziesz jezdzil po kraju to co trzecia brama bedzie taka. w stylu wczesno jolowym:D
ludziska kochne! nie ściągać, tylko wklejać!!!
heh, to mi przypomina kawał o studentach, którzy widząc utytłaną kartkę papieru na chodniku, patrza na nia i mówią - kserujemy! ;-)
jolo masz coraz wiecej pobran tych szkicow, jak bedziesz jezdzil po kraju to co trzecia brama bedzie taka. w stylu wczesno jolowym:D
ludziska kochne! nie ściągać, tylko wklejać!!!
heh, to mi przypomina kawał o studentach, którzy widząc utytłaną kartkę papieru na chodniku, patrza na nia i mówią - kserujemy! ;-)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
tak banan , brama ma odjechać w stronę drzewa, aby nie obciążać końca tej przeciwwagi,
Wszebądzie mnie sie wydaje że na projekcie powinien być ogólny zarys oraz rysunki detali, rysunek techniczny, raczej nie choć dobrze by było zachowywać proporcje
Poniżej mój rysunek wyjściowy słupki z kamienia wys. 2m światło 4m, i jakiś tam zarys bramy
Wszebądzie mnie sie wydaje że na projekcie powinien być ogólny zarys oraz rysunki detali, rysunek techniczny, raczej nie choć dobrze by było zachowywać proporcje
Poniżej mój rysunek wyjściowy słupki z kamienia wys. 2m światło 4m, i jakiś tam zarys bramy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
po takiej ilości ściągniętych plików ciekawe ile fachowców się chwali że to ich własny projekt :-P
KOWALSTWO MOJA PASJA MÓJ SPOSÓB NA ŻYCIE
http://www.youtube.com/watch?v=9XGe0fDWWes
http://www.youtube.com/watch?v=9UA1kF9RKPs
http://www.youtube.com/watch?v=9XGe0fDWWes
http://www.youtube.com/watch?v=9UA1kF9RKPs
do lipca to takie bramy będą już zamontowane w połowie kraju:P
miałem wkleić swoje projekty, to je wklejam:)
zastrzegam, że nie wyrażam zgody na kopiowanie moich pomysłów!!!
no chyba, że ktoś poprosi o zgodę:)

miałem wkleić swoje projekty, to je wklejam:)
zastrzegam, że nie wyrażam zgody na kopiowanie moich pomysłów!!!
no chyba, że ktoś poprosi o zgodę:)
anioły to ponoć obojnaki ;-) a to nie jest ciąża tylko bebech od piwa 8-)
generalnie lubię anielskie motywy(stąd mój avatar na starym forum), lubię tematykę sakralną i motywy ludowe:) artyści na wsi chyba sie w tym specjalizowali. naraie nie jestem artystą , ale już jestem na wsi(zawsze to coś:) )
Jolo, mówisz o mnie? ja rysuje mniej niż kuję i przez to rysunki są średnio artystyczne. zresztą to są zwykłe rysunki warsztatowe i nie muszą być piękne. chodzi tylko o zapisanie pomysłu, żeby nie zwiał z głowy. żałuję, że nie jestem w stanie narysować wszystkiego co mi się pojawia w głowie.
a może zrobimy zabawę, tym razem bez nagród.
np. zaprojektuj świecznik na 3 świece i rysujemy. każdy po 5 pomysłów. takie zabiegi nazywają się burzą mózgów. potem moglibyśmy wybrać jeden szkic, wykuć i sprzedać na aukcji charytatywnej.
a teraz wszystkie pomyslom - co to za bzdurny pomysł?! po co mam coś malowac? ktos odgapi i zarobi kase na moim pomysle. mam w nosie!

bawimy się(przy okazji ucząc się rysowac i projektowac), czy będziemy bucami i nie będziemy rozwijać swojej kreatywności?
to jak będzie?
generalnie lubię anielskie motywy(stąd mój avatar na starym forum), lubię tematykę sakralną i motywy ludowe:) artyści na wsi chyba sie w tym specjalizowali. naraie nie jestem artystą , ale już jestem na wsi(zawsze to coś:) )
Jolo, mówisz o mnie? ja rysuje mniej niż kuję i przez to rysunki są średnio artystyczne. zresztą to są zwykłe rysunki warsztatowe i nie muszą być piękne. chodzi tylko o zapisanie pomysłu, żeby nie zwiał z głowy. żałuję, że nie jestem w stanie narysować wszystkiego co mi się pojawia w głowie.
a może zrobimy zabawę, tym razem bez nagród.
np. zaprojektuj świecznik na 3 świece i rysujemy. każdy po 5 pomysłów. takie zabiegi nazywają się burzą mózgów. potem moglibyśmy wybrać jeden szkic, wykuć i sprzedać na aukcji charytatywnej.
a teraz wszystkie pomyslom - co to za bzdurny pomysł?! po co mam coś malowac? ktos odgapi i zarobi kase na moim pomysle. mam w nosie!
bawimy się(przy okazji ucząc się rysowac i projektowac), czy będziemy bucami i nie będziemy rozwijać swojej kreatywności?
to jak będzie?