Praca miesiąca - dyskusja
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Praca miesiąca - dyskusja
Ja zdjęcia tego miecza chyba widziałem na jakimś portalu o świecie wiedźmina
Gratuluje 
Oho , Obi_wan_0 wrzucił miecz to nie ma co wykańczać nożyków na kwiecień bo to bez sensu ^^
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom
-
egojack1
Czas płynie, a ja zapomniałem podziękować tym wszystkim, którzy oddali głosy na moją pracę w konkursie miesiąca marca - dziękuję bardzo
. Tych którzy na mnie nie głosowali, spróbuję przekonać do mojej kolejnej pracy w bieżącym miesiącu - kwietniu.
Gratuluję ponownego zwycięstwa 
-
graffic
gratulacje Egojack
pozostalym kolegom rowniez gratuluje prac
Przyłączam się i ja do gratulacji. Obyś nadal zawzięcie poziom zawyżał Jacku. 
-
egojack1
Dziękuję bardzo za gratulacje i za głosy
, gratuluje też innym uczestnikom konkursu.
Wynik jest dla mnie w tym miesiącu niejakim zaskoczeniem, bo spodziewałem się, że miecz będzie miał bardzo dużo głosów, miecz to dla wielu jest taki troche kowalski fetysz. Były na forum takie posty, że ktoś się zarejestrował, aby w konsekwencji wykuć miecz, obecnie od długiego czasu przeważają prace i tematy nożownicze. Na FB to zjawisko jest chyba jeszcze bardziej widoczne. Młodzi przeważnie interesują się jak zrobić nóż, najlepiej skuwany, dlaczego ?, ano dlatego, że taki nóż można drogawo sprzedać w przeciwieństwie do np świecznika.Tak że wygrana drugi miesiąc z rzędu tradycyjnej roboty użytkowej może zapowiadać, że forum utrzyma się jako kowalskie z szerokim zakresem rozmaitych prac .
Wynik jest dla mnie w tym miesiącu niejakim zaskoczeniem, bo spodziewałem się, że miecz będzie miał bardzo dużo głosów, miecz to dla wielu jest taki troche kowalski fetysz. Były na forum takie posty, że ktoś się zarejestrował, aby w konsekwencji wykuć miecz, obecnie od długiego czasu przeważają prace i tematy nożownicze. Na FB to zjawisko jest chyba jeszcze bardziej widoczne. Młodzi przeważnie interesują się jak zrobić nóż, najlepiej skuwany, dlaczego ?, ano dlatego, że taki nóż można drogawo sprzedać w przeciwieństwie do np świecznika.Tak że wygrana drugi miesiąc z rzędu tradycyjnej roboty użytkowej może zapowiadać, że forum utrzyma się jako kowalskie z szerokim zakresem rozmaitych prac .
Jacku gratuluję! Zasłużona wygrana (sam głosowałem na Twoją pracę
)
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
-
graffic
Egojack wg moie zaskoczenia nie ma, wszystkie prace sa bardzo ok - ale chyba narasta wewnetrzne (na FK) zapotrzebowanie na klasyczne kowalstwo (mi tego brakuje) - noze to specyficzna wytworczosc, tymbardziej nalezy doceniac prace ktore podtrzymuja ducha tradycji
-
egojack1
Lol nie wpisałeś w temacie praca miesiąca maja, że ilość zdjęć jest wystandaryzowana i wynosi maksymalnie trzy, i nowy Kolega uczestnik nie wiedział.
Faktycznie, nie doczytałem że mogą być trzy zdjęcia. Zaraz to poprawię.
Gdzieś mi umknęło, w końcu ukradłem post Druida z kwietnia ^^egojack1 pisze:Lol nie wpisałeś w temacie praca miesiąca maja, że ilość zdjęć jest wystandaryzowana i wynosi maksymalnie trzy, i nowy Kolega uczestnik nie wiedział.
-
egojack1
Lol dzięki, że się tym w ogóle zająłeś, może byś ten konkurs przejął całkowicie od Druida, bo Druid z miesiąca na miesiąc coraz bardziej zajęty, jest coraz rzadszym gościem.
-
graffic
Egojack - a może chciałbyś zarządzać strefą konkursów ? - w pewnych okolicznościach wydaje się to nawet oczywiste, jesteś dokładny, precyzyjny, czasowy i w zasadzie permanentnie widziany na FK
- wiec byłoby to z korzyścią dla wszystkich - co Ty na to ??