Palenisko na olej
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Jacek, patelnia to kopciuchowaty przeżytek, poszukujemy czegoś bardziej efektywnegoJacek Sz pisze:Mój braciszek całkiem niedawno wykonał coś takiego. http://allegro.pl/palnik-na-olej-przepr ... 46529.html Próbowałem w tym zagrzać pręta bodajże 14 mm i szło idealnie. Nie wiem czy ktoś z was widział pracę tego czegoś z bliska, jeśli nie to wierzcie mi, że ten palniczek to straszny diabeł, a ogień z tego ma kolor jak gazowy palnik Banana.
Ostatnio zmieniony 30 lis 2013, 21:29 przez BANAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt 517355290
poszukujemy czegos co stopi nam pieceBANAN pisze:Jacek, patelnia to kopciuchowaty przeżytek, poszukujemy czegoś barziej efektywnegoJacek Sz pisze:Mój braciszek całkiem niedawno wykonał coś takiego. http://allegro.pl/palnik-na-olej-przepr ... 46529.html Próbowałem w tym zagrzać pręta bodajże 14 mm i szło idealnie. Nie wiem czy ktoś z was widział pracę tego czegoś z bliska, jeśli nie to wierzcie mi, że ten palniczek to straszny diabeł, a ogień z tego ma kolor jak gazowy palnik Banana.
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
W dniu dzisiejszym definitywnie zakończyłem eksperymenty z palnikami na olej przepracowany. Udał mi się wolnossący palnik do pieca warsztatowego, bo nie kaprysi i łatwo się rozpala i tak niech pozostanie. Palniki z nadmuchem jeśli uda się je właściwie rozpalić potrafią uzyskać bardzo wysokie temperatury, ale ja już do takiej zabawy nie mam zdrowia
Gdybym kiedykolwiek wpadł znowu na pomysł budowy takiego palnika, to przypomnijcie mi co sobie obiecałem
Gdybym kiedykolwiek wpadł znowu na pomysł budowy takiego palnika, to przypomnijcie mi co sobie obiecałem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kontakt 517355290