łóżko - potrzebna porada
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Możesz wstawić szyszki i ładnie owinąć je powiedzmy przekutym drutem 6 mm. tak aby były one niewidoczne. Podobnie wystylizować dolną część nogi i również zawinięcie powtórzyć na łączeniu esek. Musisz dążyć do tego aby elementy w wyrobie tematycznie były ze sobą spasowane. Przy twoim pierwszym łóżeczku każdy z detali składowych jest trochę z innej parafii i choć nie lubię krytykować prac kolegów to pewnie już sam zauważyłeś brak tego spasowania. Końcówek tej fajnej pajęczynki mogłeś nie spawać tylko estetycznie zawinąć je wokół nóżek, które w tej chwili odstają od reszty.....Jest pajęczyna, powinien być i pajączek umiejscowiony asymetrycznie gdzieś z boku sieci. Górne części pajęczyny są na tyle wysoko, że śmiało mógłbyś owinąć nimi ciasno, nieestetyczne groty i czynność powtórzyć na wszystkich czterech nogach, zostawiając tylko widoczną kuleczkę. Ładnie wybrzuszyłeś każdy detal na sieci to i nogi też można lekko wybrzuszyć w środkowej części. Nie przejmuj się następne będzie dużo lepsze, najważniejsze to obserwować i wyciągać wnioski.
Trochu nie rozumiem za bardzo jak owinąć te szyszki drutem
A co do pajeczyny to owijanie nie jest dobrym pomyslem bo pajaki
Tak nie robia . Duza pajeczyna mi sie nie podoba te male w katach sa ladniejsze
Pajak z blachy tez jest ale chyba nie bedzie mocowany bo wyszedl
Trochu za bardzo niebezpieczny z ostrymi krawedziami
A co do pajeczyny to owijanie nie jest dobrym pomyslem bo pajaki
Tak nie robia . Duza pajeczyna mi sie nie podoba te male w katach sa ladniejsze
Pajak z blachy tez jest ale chyba nie bedzie mocowany bo wyszedl
Trochu za bardzo niebezpieczny z ostrymi krawedziami
Pająka zamocuj w sposób niekolizyjny, czyli po zewnętrznej stronie wezgłowia. Co do owijania to wokół szyszki nawijasz przekuty drut tworząc nazwijmy to sprężynę, tak by nawinąć ją również na nogę łóżka i powoli lecąc z zawijką w dolnym kierunku powinieneś robić coraz to rzadsze zwoje w taki sposób aby nie wyszedł do końca efekt czysto sprężynowy.....Oczywiście, że pajączki nie nawijają pajęczyn wokół czegoś tam. Po pierwsze to robisz łóżko, a nie imitację leśnej polany i przy odpaleniu wyobraźni w dobrą stronę może wyjść ciekawe połączenie obu detali ( noga i zawijas )oczywiście jeśli z głową powtórzysz je w innych częściach wyrobu. Po drugie próbuję za pomocą dobrej rady uratować zepsutą formę, a po trzecie to osobiście nogi wykonałbym w formie gałęzi aby stylistycznie, zbliżyć się do form naturalnych. Połączenie motywów leśny fajnie zagra z motywem pajęczyny.
Najprostszym i ciekawym sposobem będzie rura, którą w górnej części obetnij pod skosem i zaspawaj końcówkę, trochę ją poprzeginaj i spawareczką pośmigaj krótkimi ruchami góra, dół tak by napawać imitację kory. Możesz również co jakiś czas dospawać pod delikatnym skosem cieńsze i krótkie rurki, które również obetniesz na końcach skośnie, tak by powstał efekt poobcinanych gałązek. Zresztą co ja się będę prężył, masz na dole moje www wejdź i znajdziesz pewnie jak trochę pogrzebiesz to o czym mówię. Pozdrawiam.
A ja myślę o wezgłowiu w kształcie dybów

Ostatnio zmieniony 03 mar 2013, 22:50 przez bey, łącznie zmieniany 2 razy.
Lepsze jest wrogiem dobrego
Nic prostszego. Musisz trochę potestować z migomatem. Wzdłuż rury lecisz krótkimi ruchami tam i z powrotem i samo wychodzi. Weź spawarkę i na byle jakim materiale wykonaj kilka prób. Weź pod uwagę oczywiście podczas próby szybkość posuwu drutu. Wysuwać się musi trochę szybciej niż przy standardowym spawaniu. Amperaż lekko zaniż i zostaną ci na materiale nieestetyczne zgrubienia, które w efekcie końcowym tworzyć będą estetyczny efekt kory.