Palenisko gazowe z dopalaczem
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Wrecz przeciwnie, do kucia wystarczaja minimalne ustawienia, 0,1 bar gazu i 0.4 bar powietrza. Budowalem Monstera bo jeden tutejszy inzynier wjechal mi na ambicje 
Jak zobaczyl piecyk ze starym palnikiem to spytal czy 2000 F osiaga. Ja mu na to ze spokojnie 2500 F. Zasmial sie i twierdzi ze 3000 z takiej konstrukcji pieca nie uzyskam. No to sie chlopina zdziwi.
Jak zobaczyl piecyk ze starym palnikiem to spytal czy 2000 F osiaga. Ja mu na to ze spokojnie 2500 F. Zasmial sie i twierdzi ze 3000 z takiej konstrukcji pieca nie uzyskam. No to sie chlopina zdziwi.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom
Tom
Banan miałem na rurce dusze z kuchenki gazowej 0,5mm i kompresor 50l z wydajnością 200l/min przy ciśnieniu wychodzącym 0,8 do skuwania nie wyrabiał. wiec dłuzsza praca odpadałaBANAN pisze:Wcale nie.Rurka doprowadzająca sprężone powietrze jest zakończona również dyszą od migomata,co powoduje szybki strumień powietrza,przy niedużym zapotrzebowaniu na nie.
musiał bym ustrojstwo złozyc do kupy po krótce rurka miedziana 6 zwojów u wejścia piecyka podpięta z jednej strony szybkozłączka do kompresora, 2 koniec w palniku z dyszą od kuchenki gazowej. diałało swietnie tylko kompresor po 6 czy 7 dobijaniu powietrza miał dość i silnik musiałem wyłączyć ze strachu przed spaleniem
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
A komora mieszania odsłonięta,czy zasłoniłeś ją?Moim zdaniem jeśli powietrze ma się przeciskać przez jakąkolwiek dyszę, to bezsensowne jest jego grzanie,bo przepływowość układu jest żadna,a powietrze jak się będzie rozprężać,to i tak z dyszy wyleci zimne. Powietrze ze sprężarki ma tu za zadanie zwiększyć prędkość strumienia,a zasadnicze powietrze powinno być zassane bezpośrednio do komory mieszania i tu wskazane by to było z wymiennika,już nagrzane.
Kontakt 517355290