Dalej uważam się za cienkiego w uszach i temat zakładam w szczególności po to co byście panowie ( i panie) kowale wytknęli mi błędy...
Nie będę już wklejał tych noży co wklejałem na starym forum...
a teraz mini galeria czyli co powstaje jak 15- latek ma dzień wolny od szkoły...
Zacznijmy od noża dla kolegi....
przyszedł do mnie i powiedział że chciałby duży nóż do rąbania gałęzi w lesie czy coś.... taka niby maczeta... wyszło coś takiego...

Wymiary:
Długość 36 cm
Szerokość ok 3 cm w najszerszym punkcie
grubość 3,5 mm
Kolejny nóż to ostatni weekend, zrobiłem go dla siebie ponieważ za tydzień( równiutki) jadę na 2 dniową wyprawę do lasu i przydał by się jakiś nożyk co by siary nie robić wśród innych wikingów i rzymian... ;-)
Dziś kleją się 2 kawałki drewna na rękojeść więc po weekendzie najpóźniej we wtorek wrzucę cały
Wymiary:
Długość 18 cm
Szerokość 2,5 cm w najszerszym punkcie
grubość 3mm
Z tym nożem wiąże się ciekawa historia
Koło godziny 20:00 siedzę na kompie i zastanawiam się czy nie mam jakiegoś noża do skończenia... i nagle starszy woła że przyszedł do mnie kumpel schodzę na dół i faktycznie w drzwiach stoi... i zaczyna dialog słowami:
-stary muszę mieć nóż na jutro... jakiś mały kozik czy coś
- a na którą?
- na 6 rano... :-D
no to zabrałem go na dwór zabrałem miech i mówię mu że będzie nóż miał historyczny złapałem węgiel drzewny i młotek potem szynę no i pręt zbrojeniowy.. jako że ciemno się robiło i czasu mało było to wyszedł taki tylko szajs... ale on szczęśliwy był że nóż był.... :-)

Wymiary:
Długość 18 cm
Szerokość 1,7 cm w najszerszym punkcie
grubość 2 mm
No i ostatnia szajba czyli nóż którego jeszcze nie robiłem, coś innego
ile razy zmieniałem koncepcje można wywnioskować po korektorze :-P
Liczę że skończę w piątek bo w środę wolny dzień od szkoły... wtedy dam też fotki
Wymiary:
Długość 23 cm
Szerokość 4 cm w najszerszym punkcie
grubość 5 mm
Komentujcie śmiało.... liczę też na jakąś krytykę..