Płot dla kowala ;)

Projektowanie, rysunki, szkice

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Kujuś
Moderator
Kontakt:

Płot dla kowala ;)

Post autor: Kujuś » 08 wrz 2009, 21:38

Witam , nie wiem czy dobrze umieściłem temat ale jak coś to się go przerzuci. Koledzy potrzebuję waszej rady odnośnie płotu . Mianowicie płot który mam na swoim kołchozie jest co by tu powiedzieć ,, mało estetyczny '' i jest swoistym przytaknięciem że szewc bez butów chodzi , a kowal sobie płotku nie może zrobić :? przymierzałem się do projektowania cudowania i niestety na zebraniu dokładnych pomiarów się skończyło projektowanie . i tu nasuwa się moja prośba o pomoc w zaprojektowaniu ,chodzi o w miarę zgrabny płotek najlepiej jak najwięcej typowej ręcznej kucizny i motywów roślinnych tak żeby jak zarośnie i ogólnie wkomponowywał się w krajobraz .
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tak to wygląda obecnie a chciałbym żeby było ładne i estetycznie
Obrazek
Jest jeszcze łączniczek miedzy chałupą a płotem ale to to jest najmniej ważny element którego sam nie wiem czy się nie pozbędę
Obrazek
Co do słupków to najchętniej dałbym z łupku , mam tego z pola nieograniczoną ilość a wygląda to naprawdę fajnie załączam obrazek, z tym że u mnie mureczek na dole raczej symboliczny i słupeczki też nie za duże żeby jak płot do pałacu nie wyglądało , co do łupku to mam przesiew ogromny od piaskowego po gnejsowy , gnejsowy z przerostami , ogólnie materiału wybór ogromny , próbki już pobrałem , Salaputro nawet część widział;

Odnośnie młota to już uruchomiłem i działa fajnie także dobrze by było tez żeby max ilość pracy wykonał młot :-D
Koledzy Pomożecie ??? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie zdjęcia może i szkice :)

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 08 wrz 2009, 22:48

Kujus mam wsumie fajny projekt ale merzesz sie naprawde naj.... przynim i to tak ze bedziesz mnie potem scigał:)

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 09 wrz 2009, 05:17

Przecież chciał jaknajwięcej kucizny, a zima za pasem , trzeba ogrzać kuzienkę.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
Kujuś
Moderator
Kontakt:

Post autor: Kujuś » 09 wrz 2009, 13:18

Paweł nie ma problemu , tak jak mówiłem mogę go robić 2 m-ce a mogę i 2 lata , zależy mi na projekcie żeby szykować materiał powoli i ewentualnie brakujące narzędzia . Teraz czasu mam mało ( matura ) ale weekendowo powoli będę tworzył :-D

ODPOWIEDZ

Wróć do „PROJEKTOWANIE - design”