Galeria
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Nie ugina się - ona była testowana obciążeniem 1400 kg i wtedy uginała się ok 3-4mm..
Belka suwnicy ma rozpiętość całkowitą 3m (roboczą 2,8m) i jest zrobiona z profila szynowego od bramy samonośnej (80x5) skratowanego profilem 40x2 na wysokość ok 25-30cm reszta jest wzorowana na katalogowych wyrobach z małymi modyfikacjami. Waga około 150 kg.

Belka suwnicy ma rozpiętość całkowitą 3m (roboczą 2,8m) i jest zrobiona z profila szynowego od bramy samonośnej (80x5) skratowanego profilem 40x2 na wysokość ok 25-30cm reszta jest wzorowana na katalogowych wyrobach z małymi modyfikacjami. Waga około 150 kg.

Eleganciaro Panowie, kupa dobrej roboty, ale to już na żywca mówiłem
. Wcześniej Peter pokazał krzesło, co jakoś bez echa przeszło. A przecież ładna rzecz, przynajmniej mi się podoba. Sporo przekuć jeśli dobrze widzę? Jeśli tak, to myślę że chyba wszyscy wiedzą, jak to jest zgrać ich tyle w kupie tak by było równo
.
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Dokładnie jak mówisz Yaro - takie zgranie gięć i przebić to już spora sztuka. Krzesło mi się także podoba tylko chyba jest dość ciężkie... acha Peter czy mógłbyś wyjaśnić nazwę krzesła Bułgar ?Yaro pisze:Wcześniej Peter pokazał krzesło, co jakoś bez echa przeszło. A przecież ładna rzecz, przynajmniej mi się podoba. Sporo przekuć jeśli dobrze widzę? Jeśli tak, to myślę że chyba wszyscy wiedzą, jak to jest zgrać ich tyle w kupie tak by było równo.
- psychobojca
- Kontakt:
Krzesło great, podziwiam ogrom pracy w spasowanie... Forma i nazwa adekwatna, przynajmniej w moim odczuciu, kojarzy mi się trochę z socjalistycznym designem, w bardzo dobrym wydaniu ale to pewnie ze wzgledu na zwieńczenie w formie sierpów 
Brama i furtka zestawiona z drewnem i murem powalają, swietne wykonanie!!!
Brama i furtka zestawiona z drewnem i murem powalają, swietne wykonanie!!!
Witam.
PRzedstawiam moje pierwsze prace które wykonałem używając faktycznie młotka i kowadła.
Wcześniej wykonywałem barierki z gotowców łączonych z elementami kutymi i dalej to robie (musze robić) gdyż sytuacja materialna na razie nie pozwala na szaleństwa, a ludzie u mnie chcą mieć ,ale z płaceniem to już gorzej.
Proszę o wyrozumiałość, i krytykę za razem, która pomoże mi coś zmienić na lepsze.
Przeglądnołem forum wzdłuż i wszerz i znalazłem mnóstwo rzeczy jak wykonać poszczególne elementy co pomału pomoże mi wykonywać coś lepszego.
Zaczynam od jutra
PRzedstawiam moje pierwsze prace które wykonałem używając faktycznie młotka i kowadła.
Wcześniej wykonywałem barierki z gotowców łączonych z elementami kutymi i dalej to robie (musze robić) gdyż sytuacja materialna na razie nie pozwala na szaleństwa, a ludzie u mnie chcą mieć ,ale z płaceniem to już gorzej.
Proszę o wyrozumiałość, i krytykę za razem, która pomoże mi coś zmienić na lepsze.
Przeglądnołem forum wzdłuż i wszerz i znalazłem mnóstwo rzeczy jak wykonać poszczególne elementy co pomału pomoże mi wykonywać coś lepszego.
Zaczynam od jutra
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.