Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Agnieszka Pasek

Post autor: Agnieszka Pasek » 23 lut 2011, 21:18

Nikiel ja nie mówię o pniu czy konarach (czyli głównych gałęziach) ale o grubych gałęziach .
A ty chodziłeś po drzewach ..pewno wieki temu to nie ma co się dziwić ,że nie pamiętasz dokładnie ;) .Zresztą pogadamy jutro

.A cała dyskusja mogła by zaowocować jakimś nowym działem gdzie zainteresowani tematem mogli by dodawać szkice bądź fotografie różnego rodzaju gałęzi liści czy roślin -było by to piękne źródło inspiracji a przy tym ułatwiłoby projektowanie ,stanowiąc bazę motywów (poza tymi oklepanymi jak winogron czy brzoza ).

Awatar użytkownika
Dziad Kowalski

Post autor: Dziad Kowalski » 23 lut 2011, 23:40

Harlem napisał a rav08 poparł
"A do innych forowiczów, prosze o większą samodzielność i twórczość, a nie próśb o gotowy projekt, pomysł - to nie prowadzi was do rozwoju."
I ja również popieram. Właśnie bo niby to nie jest czyjaś praca, czas? Przecierz można coś spróbować samemu narysować wrzucić na forum i wspólnie dopracować.

Joel trzymaj tak dalej, twoje liście przynajmniej nie przypominają wszędobylskiej chińszczyzny. Lepiej czasem zrobić trochę gorzej we własnym stylu niż powielać utarte schematy. Po pewnym czasie dojdziesz do większej wprawy a prace będą na pewno lepsze.

Yaro - a hipopotama zrobisz? Nosorożec fajny - siła w jego prostocie.

Tak się naczytałem o liściach i gałęziach, że dziś zrobiłem kilka fotek w sam raz do dyskusji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Yaro
Kontakt:

Post autor: Yaro » 23 lut 2011, 23:45

No dobra, to ja tu o liściach czy innych gałęziach nie będę... ;) . Co by w galerii zdjęć przybywało zamieszczam to, co dziś skończyłem właśnie. Jest to szyld, który będzie zamocowany na słupku ogrodzeniowym z piaskowca. Napis zawieszony na łożyskach kulkowych ( co by mu się lżej bujało ;) ), litery z kwadratu 18. Ot takie coś właśnie:

Awatar użytkownika
Yaro
Kontakt:

Post autor: Yaro » 23 lut 2011, 23:52

Dziadu, nosorożec właśnie miał być prosty, tak naprawdę to niekomercyjna praca, po prostu zaliczeniowa praca na rzeźbę ;). Temat był zwierzęcy, ot i pomysł :). Hipopotam? Czemu nie, mógłby być czaderski.
W stu procentach zgadzam się z samodzielnym tworzeniem projektów, tak naprawdę napędza to twórczą machinę, im więcej zdziałasz tym szybciej i łatwiej to idzie, łatwiej też potem zrobić lepiej i lepiej. Inaczej zawsze będziemy robić to samo, a przynajmniej podobnie. A przecież fajnie jest spojrzeć na pracę i stwierdzić: o, to jest w stylu tego a tego....,

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 24 lut 2011, 00:08

Yaro napisałby że to ładne ale to trochu za mało to niech będzie że to pikne jest i sie buja.
A tak przy okazji robił ktoś kiedyś balustrade iglastą ?

Awatar użytkownika
Salaputro
Administrator
Kontakt:

Post autor: Salaputro » 24 lut 2011, 07:29

Świetna forma Yaro . Widziałem to w częściach na żywo w sobotę - ale w całości po malowaniu jest po prostu piękne .

Awatar użytkownika
psychobojca
Kontakt:

Post autor: psychobojca » 24 lut 2011, 11:35

Zarówno nosorożec jak i szyldzik, czy jak to nazwać, rewelacyjne, cieszy oko.
Pozwólcie, że i ja dorzuce coś o dyskusji o gałęziach z pracy Joela. Rzeczywiście widać trochę niedocągnięć jeśli chodzi o przenikanie się gałęzi, liści. Temat roślinnej balustrady jest nudny jak flaki, a Tu nowe, inne spojrzenie, podoba mi się surowwość, pierwotność tych zalamanych konarów, nie wszystko musi być poukładane! Musze przyznac, że praca mimo niedociągnięć inspirująca.
Kolega projektant podrzucił mi otatnio wizualizacje supernowoczesnego wnętrza w którym taki oto organiczny dekor. Mam nadzieje, ze sie nie obrazi za wystawienie go na forum...
PZDR

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 24 lut 2011, 19:10

super forma;) ale to bardziej korzenie niż gałęzie. w sumie, to super temat na ogrodzenie. widziałem kiedyś coś takiego, tylko prawdziwe drewniane korzenie, a nie metal. efekt był naprawdę fajny.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 24 lut 2011, 20:10

wygląda jakby pękał matrix. Podobamisię :)
Obrazek

dara

Post autor: dara » 24 lut 2011, 20:20

Ładny ten "koszmar sprzątaczki"

Awatar użytkownika
joel4
Kontakt:

Post autor: joel4 » 24 lut 2011, 20:36

Witam.
Próbowałem coś tam kuć listki zarówno z blachy jak i z pręta, nie mam jeszcze odpowiednich narzędzi do tego celu, ale to pomału sobie skompletuję, efekt poniżej.
Co do szkicu to wrzucam mój dzisiejszy, który robiłem w warsztacie na kolanie ołówkiem stolarskim, teraz to będzie balkon bez konstrukcji drewnianej z metalowym podchwytem. Proszę o ewentualne korekty potrzebne do doszlifowania tego szkicu. Rysunek jest zrobiony w odpowiedniej skali długości do wysokości. Ogólnie muszę zacząć więcej rysować bo nie mam wprawy. Balustradę zaczynam robić jutro za wszelką pomoc dziękuję.

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 24 lut 2011, 21:12

listki juz sa o niebo lepsze. i roza piekna.

jedna rzecz. konce "zawijasow" na poreczy zagnij w dol bo latwo bedzie sie zachaczyc, podrzec cos albo sie zwyczajnie poodzierac... ;)

Awatar użytkownika
Agnieszka Pasek

Post autor: Agnieszka Pasek » 24 lut 2011, 22:02

Wat właśnie napisał moją pierwszą myśl więc nie będę się powtarzać.dodam także że mógłbyś popracować nad tymi monetami w których gałęzie łączą się ze sobą,gdyż są to momenty zbyt przypadkowe i nie zawsze udane ,a wydaje mi się ,że aby ten projekt trzymał się w całości powinieneś jeszcze nad kilkoma miejscami popracować.Podoba mi się ,że zastosowałeś asymetrie .

Psychobojco ,projekt konarów-korzeni rewelacyjny.mam nadzieje doczeka szybkiej realizacji.

Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin » 24 lut 2011, 22:08

Noo i można zrobić liście? Można! Brawo ;) może masz więcej zdjęć z procesu powstawania róży? Napisz coś o niej więcej
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz

dara

Post autor: dara » 25 lut 2011, 01:50

Cała "roślina" joela stoi "do góry nogami"
Najdłuższe gałęzie i rozgałęzienia powinny być na dole i w miarę posuwania się w górę "pnia" powinny być coraz mniejsze.
W naturze taka jest reguła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”