Jak pisałem pierwsze podejście więc cudów nie wymagajcie. Mam słaby dostęp do stali lepszej niż s235, więc na pierwszą, dziewiczą próbę wybrałem ww gatunek. Głownia szlifowana, natomiast jelec i głowica są kute.
... a nie mówiłem InCarius, masz bardzo dobry dostęp do dobrej stali tylko przejdź się na złomowisko i przytargaj za parę złotych np. samochodowy resor piórowy.
Starałem się, żeby wyglądał jak miecz, a nie oszlifowany kawał stali. Ogólnie rzecz biorąc złomowiska mam w okolicy dwa - na obu byłem i znalazłem resory. ale ciut za małe jak na miecz. Mam w planach podzwonić po specjalistycznych gdzie się złomuje autka czy czegoś nie mają, a na razie zająć się innymi projektami - bardziej z użyciem młotka, coby rękę wprawić.
BANAN, nie wiem czy możesz, ale najpierw trzeba pobrać z IS-a fotkę a dopiero potem oglądać w swoim kompiutrze w folderze "Pobrane", na forum się nie da oglądać powiększonych.
Nie będę się wymądrzał, bo nawet takiego (czyt. żadnego) nie zrobiłem, ale ten mi się podoba> Bardziej kojarzy mi się z prawdziwym mieczem niż te wypicowane na profesjonalnym elektrosprzęcie chociaż i ten temu się nie oparł
InCarius-Możesz jeszcze śmiało pomęczyć tego miecz czyniąc z niego wartościową broń.
Po prostu weź sobie mały 10 dkg.młotek i cały miecz wyklep. Dokładnie,miejsce przy miejscu. Ze szczególnym uwzględnieniem krawędzi tnącej.
Parę godzin ci zejdzie to i wprawy trochę nabędziesz oraz bólu nadgarstka
Totals
Liczba postów: 111828
Liczba tematów: 5747
Total Announcements: 5
Total Stickies: 32
Total Attachments: 24976
Topics per day: 1
Posts per day: 18
Users per day: 1
Topics per user: 2
Posts per user: 33