prace kseroks1
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
kleszcze
Dzisiaj miałem chwile wolnego i natchnienie wieczorem zeby spróbowac kleszcze wykuć sobie kolejne i ot tak na szybkości kleszcze z #14mm jeszcze nie znitowane i nie do końca w idealnie wygięte ale już myśle jakoś zaczynają wyglądać .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
akcja mini ogrodzenie
na ile potrafię na tyle 100% własnej inwencji zero gotowców
norzyk
Witam,
Popełniłem dzisiaj na szybko taki oto norzyk ze stali HSS dodam zę to moje poczatki w tej dziedzinie i nie ma sząłu ale jakoś to wygląda hartowany w olju odpuszczany w piecyku piekielnie ostry
Popełniłem dzisiaj na szybko taki oto norzyk ze stali HSS dodam zę to moje poczatki w tej dziedzinie i nie ma sząłu ale jakoś to wygląda hartowany w olju odpuszczany w piecyku piekielnie ostry
PIECYK GAZOWY ALA K.A.
Oto piecyk wykonany ala piecyk krzyśka oczywiście z orginalnym palnikiem BANANA.
damast
Wszyscy mają mam i ja oto mój pierwszy damast 96 warstw lekkie niedogrzanie jeszcze nie do końca doszlifowany ale podtrawiony aby zobaczyć wzór. ST3+NC6
Siekierka
Jak na pierwszy raz myślę że ok, obuch z płaskownika w to dogrzane na gorąco ostrze z resora od stara wyciągnięta na mocny szpic stricte pod "krzesanie" gałązek hartowana w 850 sC odpuszczana 2 godziny w 230 sC goli włosy taka ostra 
To jeszcze zdjęcie wykończonej i oprawionej proszę
Nisko odpuszczona moim zdaniem, ale zobaczysz jak Ci przy pracy się będzie sprawowała.
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
damaścik :D
Witam ot moja przygoda z damastem w drógiej odsłonie tym razem wyszło oki i niema niedogrzań więć obsadzony i na grzyby jak znalazł
długość ostrza 10 cm szerokość 2 cm grubość 2,25 mm