Zimny kowal Tom
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Moglbym.homikk pisze:Tomie Oldsmithu, mógłbyś opisać metodę jaką zastosowałeś do osadzenia kamienia?
Szykuje material na tutorial, obiecalem jubilerom, zawodowcom. Tez sie zastanawiali jak ja to zrobilem.
A to tak jakbym klepal maly garnek, z jednego kawalka blachy. Pelna karga, nielaczona na obwodzie, nielutowana, bo spoina zle wyglada, psuje efekt.
Jak juz wyszykuje tutka to dam link w odpowiednim dziale.
A dlaczego w miedzi? Bo ani srebro, ani zloto nie daje takiego efektu kolorow jak miedz. No i troche trzeba sie nakombinowac, pokazac jakis poziom umiejetnosci, zeby mialo wyglad. Tu nie wystarczy przeleciec na polerce zeby sie swiecilo. Trzeba dac troche z siebie, troche serca i troche potu.
Po wtore, wszyscy robia w srebrze, a ja nie jestem "wszyscy"!
I juz mnie odrzuca widok tych srebrnych smieci i szklanych paciorkow, mam odruch.
ps. obejzalem sobie twoja blache pod kominek homikku, fajna rzecz, widac, ze masz klej w lapach
ps.ps. sorry jesli kogos urazilem , ale polecialem "z duszy"
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom
Tom
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Chorendalnie niemilosierny uplyw czasu, tak szybko mija, ze sie nie wyrabiam. Moze za duzo na raz chce? Ale ja nie o tym. Dopiero dzisiaj pstryknalem jakies wyrazne zdjecia ze swiecznikiem w roli glownej. Recznie poklepany od A do Z, wszystkie elementy skladowe zrobilem z blachy 22 gauge.
Jesli ktos ma ochote to moze kopiowac wzor i pomysl, na zdrowie.

Jesli ktos ma ochote to moze kopiowac wzor i pomysl, na zdrowie.

Tom
Tom
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Taa, kazdy element jest dolutowany do calosci.
Nomad: "Gdybyś je bardziej powywijał na brzegach, wyglądałyby jak prawdziwe." No tak, tylko ja to kopiowalem z zywej roslinki i ona ma takie wlasnie , blaszkowate liscie. To jakis rodzaj bluszczu, nie znam nazwy, ale rosnie i ma sie dobrze
Dlugo dobieralem tlo do zdjecia , aby uwidocznic kolory, bo zdjecia byly albo przeswietlone albo liscie czarne, w koncu wyciagnalem szaro zielone przescieradlo z szuflady i jakos to wyglada. A i tak slabo oddaje przejscia kolorow patyny i gre swiatla. Przydala by sie porzadna lustrzanka, ale chwilowo nie mam wolnych 2,5 k $
, chociaz 10 megapikseli w "idiotenkamera" robi swoje.
Nomad: "Gdybyś je bardziej powywijał na brzegach, wyglądałyby jak prawdziwe." No tak, tylko ja to kopiowalem z zywej roslinki i ona ma takie wlasnie , blaszkowate liscie. To jakis rodzaj bluszczu, nie znam nazwy, ale rosnie i ma sie dobrze
Dlugo dobieralem tlo do zdjecia , aby uwidocznic kolory, bo zdjecia byly albo przeswietlone albo liscie czarne, w koncu wyciagnalem szaro zielone przescieradlo z szuflady i jakos to wyglada. A i tak slabo oddaje przejscia kolorow patyny i gre swiatla. Przydala by sie porzadna lustrzanka, ale chwilowo nie mam wolnych 2,5 k $
Tom
Tom
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Popielniczka - z "motywem" , moim ulubionym. Tylko od +18 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, 00:34 przez Tom Oldsmith, łącznie zmieniany 1 raz.
Tom
Tom
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Czesc
Nie zapomnialem o forum !
Mialem troche problemow z dziecmi, mniejsza sie jeszcze do tego pochorowala i doba znowu stala sie za krotka. Ale powoli nadrabiam zaleglosci.
To jest ostatni moj projekt, logo dla klubu mysliwych.
Nie zapomnialem o forum !
Mialem troche problemow z dziecmi, mniejsza sie jeszcze do tego pochorowala i doba znowu stala sie za krotka. Ale powoli nadrabiam zaleglosci.
To jest ostatni moj projekt, logo dla klubu mysliwych.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, 00:37 przez Tom Oldsmith, łącznie zmieniany 2 razy.
Tom
Tom
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Poklepalem sobie takie dwie blizniaczki, branzoletki, jedna w lewo , druga w prawo.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2014, 00:40 przez Tom Oldsmith, łącznie zmieniany 1 raz.
Tom
Tom