moje fantazje KUBA2
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
Podwójne skrzydła husarskie są przyczepione do zbroi , która się znajduje chyba na Wawelu. Problem polega na tym , że po badaniach dowiedli , że te skrzydła mają koło 200 lat więc podwójne skrzydła z piórami to przekłamanie. Husarze czasami mieli małe pojedyncze skrzydło na paradach przyczepiane do siodła.
Na yt dość obszernie i celnie wypowiada się o husarii pan Jędrek z zamku Chojnik , który sam już sporo lat odtwarza husarza.
Na yt dość obszernie i celnie wypowiada się o husarii pan Jędrek z zamku Chojnik , który sam już sporo lat odtwarza husarza.
Następnym razem spróbuj wyciągnąć policzki, za policzkami pójdzie do przodu nochal. Odrobina wprawy i twarzyczki same zaczynają wychodzić. Dobrze gdybyś klepał na dziurze, takiej z 60 lub 80 mm średnicy i co jakiś czas zagrzał mordkę w palenisku lub palnikiem jeżeli posiadasz. Mając palnik masz fajniejszą zabawę bo grzejąc punktowo w obrębie kilku cm jesteś w stanie dość mocno wyoblić miejsca, na których ci zależy i to bez żadnego wysiłku. 
Małymi skokami do przodu. Masz tyle ciekawych młotków, że grzechem jest ich nie wykorzystać, a i zdolności również ci nie brakuje, ważne aby chcieć i próbować. Jeżeli nie jesteś pewien czy potrafisz to weź jakąś miękką masę plastyczną i spróbuj wycisnąć z tego twarzyczkę, zaczynając powiedzmy od nosa, policzki, usta. Kiedy się uczyłem i nie wiedziałem czy coś z tego wyjdzie to taką masę uzyskałem z dwóch bochenków chleba. Wyszła twarz pomarszczonego staruszka, a zajęło to około pół godziny. Wiedziałem, że jeżeli wyszło z jednego materiału to i z każdym innym oprócz wody można zrobić to samo. Weź młotek z okrągłą końcówką i spróbuj wywalić do przodu policzki lub wszystkie te miejsca, które mamy wysunięte. Wyjdą niekształtne górki, które będziesz kształtował z właściwej strony czyli od przodu ( a później raz z jednej raz z drugiej ). Pewnie pierwsza wyjdzie jako tako ale kiedy będziesz na nią patrzył to co jakiś czas coś poprawisz aż w końcu ukleisz facjatę, a za miesiąc pierdykniesz do swojego muzeum poczet królów polskich, czego ci życzę.