Zdjęcia naszych prac
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
Proboszcz
Pawel.G pisze:... Bardziej chodziło mi o zrobienie jakiegoś fajnego projektu,który mnie czegoś nauczy ...
Bardzo mi się Pawle podoba twoje podejście do tego co robisz (choć twoja ortografia mniej).
Widać że lubisz zabawę ze stalą nie na żarty. Mam nadzieję, że kiedyś dane nam będzie spotkanie przy flaszce, wtedy i ja się czegoś nauczę.
-
Robert W.
czekamy na efekt końcowy

bardzo ciekawy projekt to i zainteresowanie jest 8-)
-
BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Proboszczu spotkać się przy flaszce możecie ale roboty to ucz się na trzeźwo.Pawle jeśli nie rozumiesz pojęcia sztuka dla sztuki to ci wytłumaczę jak ja to widzę.To taka sztuka przy tworzeniu której wkładasz swój czas i pieniądze,których jest wiecznie za mało nie wyjmując z tego nic.Ale jeśli się znalazł klient,który chce to wszystko sfinansować to jest już sztuka użytkowa i taką lubię.
Kontakt 517355290
-
Nikiel
- Administrator
a sztuki dla sztuki nie lubisz?:)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią

-
krzysztof
witam
a ja jakis czas siedzialem w Coork,fajne to poludnie Irlandii,urokliwe nadbrzezne miasteczka.
inspieujace miejsca
no niezle ,co to za miejsce gdzie mieszkasz, Pawle ?
-
Pawel.G
-
Kontakt:
Przyznam ci szczeże Banan ze zmroziła mnie twoja odpowiedz a zwłaszca punkt widzenia:)
Morze to kwestia ruznicy wieku,poglądów,otoczenia,sposobu postrzegania pewnych spraw tworzy dystans w naszym rozumowaniu i podejściu do tedo czym się obydwaj zajmujemy.
Dlamnie osobiście nie istnieje praca z której nie " wyjmiesz nic".Odmałego mi wpajano ze zadna praca nie idzie na merne i nawet jeśli to co robisz nie znajdzie zrozumienia w oczach innych to zawsze jesteś osobiście bogatszy o nowe własne doświadczenia.Uczysz się dla siebie nie dla innych.
Warzne by to co robisz robić najlepiej jak potrafisz i z pasją i niezaleznie od tego czy jest to kopanie dołów czy malowanie obrazów jak będziesz to robił dobrze to wcześniej czy puzniej cały twój tród się zwruci.
Nie morzna wszystkiego rozpatrywać popszez pryzmat pieniędzy oczywiście są one warzne bo zapewniają nam lepszy byt ale równie warzne jak nie najwarzniejsze jest to co robisz , jak to robisz i dlaczego.
Moim zdaniem prawdziwa sztuka powstaje dzięki tym osobowościom które podejmóją w swoim zyciu pewnego rodzaju decyzję i oddają się jej w 100% dąrząc do doskonałości i ideału.Zobacz ilu dzieł sztuki by nasze oczy nie widziały gdyby nie tacy ludzie, ilu artystów umierało w nędzy a wiele lat po ich smierci ich prace stawały się dziełami za miliony.
Uwież mi Banan że dziesiątki moich projektów nie znalazły nigdy kupca i stoją porostawiane u rodziny i przyjaciuł ale mimo ze straciłem mase czasu i pieniędzy to i tak dzięki nim wiele się nauczyłem i teraz to procętuje.
Pozatym Jeśli miał bym interpretować pojęcie "sztuka dla sztuki"to trafniej by brzmiało" sztuka dla idei"
Takwięc ta nieszczęsna "sztuka dla sztuki"jest wedlug mnie jednym z najwarzniejszych czynników rozwoju naszych umiejętniści i wyrazu własnych mysli , sposobem osiągnięcia sukcesu którego przejawem będzie wypracowanie własnego indywidualnego stylu a przy okazji sukcesu finansowego.
Ps:Tak z ciekawości się pytam :)napisałeś ze skoro znalazłem odbiorcę na to krzesło to teraz ci się podoba,i jest to sztuka urzytkowa którą lubisz.A jak bym ci teraz na pisał ze klijęt się rozmyślił to na ile by to zmieniło twoją ocenę tej pracy:)
-
BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Pawle nie pisałem, że krzesło mi się podoba tylko sztuka użytkowa.Ale masz rację.Gdyby artyści nie umierali w nędzy,nie byłoby sztuki użytkowej,bo nie wytworzyłoby się w ludziskach poczucie piękna.Gdy zbudowałem swojego resoraka ,też była to sztuka dla sztuki,ale dziś nie mógłbym podjąć się zrobienia balustrady roślinnej z fakturowanego okrąglaka.A teraz mogę ,nie korzystając z gotowców.Czy podoba mi się krzesło?Szczerze mówiąc nie,każdy ma inny gust,a z tym się nie dyskutuje.Natomiast podoba mi się determinacja z jaką go realizujesz od samego projektu.Ciekaw jestem efektu końcowego.
Kontakt 517355290
-
Nieczar
-
Kontakt:
Pawle ...mnie się twoja " użytkowa sztuka dla sztuki" podoba :-D
...lubię taki organiczno-cybernetyczny styl

...pod warunkiem ,ze idzie w parze z doskonalym opanowaniem warsztatu ...a jak widzę u ciebie idzie :-)
-
rav08
- forumoholik
-
Kontakt:
Dobrze wiedzieć że to będzie krzesło :-D Bo tak się właśnie zastanawiałem co to za cholerstwo .Jak dla mnie to raczej trochu za bardzo ortopedyczne :-P będzie chociaż sam pomysł ciekawy jest.Mam nadziej że wstawisz fotki gotowca kiedyś.
-
harlem
-
Kontakt:
im blizej końca tym więcej emocji, hehe . . . Paweł walcz o dobry finał, czekam na efekt końcowy.
-
bob
Krzysztofie piszesz że swoje wyroby patynujesz na ciepło ,na czym to polega ?
-
Pawel.G
-
Kontakt:
-
ornatus
-
Kontakt:
chlopie respekt!

-
jolo
- forumoholik
klasa

-
Robert W.
chłopie rządzisz

Twoja robota powala z nóg,zmuszasz nas do intensywniejszego podejścia do projektów a i w forum tchnąłeś pełen profesjonalizm ,dość tego lizusostwa 8-)