Galeria

Zdjęcia naszych prac

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 14 sty 2010, 00:49

Tomek Miło mi cię poznać na forum:)
Prace na wysokim poziomie !!
Męczy mnie tylko monotonia w twoich projektach, troszkę jakby na jedno kopyto! Warto by troszkę poeksperymentować z projektami i technikami zwłaszcza ze masz morzliwości i potęcjał :)

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 14 sty 2010, 09:52

za dużo secesji w secesji;)
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 14 sty 2010, 22:14

Witaj Tomku na forum, które mi kiedyś sam poleciłeś:)
Fajnie było móc z Tobą popracować na montażu. Ponieważ widziałem ostatnią balustradę z bliska to powiem że bardzo fajne są śruby mocujące - duże kute łby:)
"kowal po to ma kleszcze żeby różne rzeczy trzymać"

Tomek Błotnicki
Kontakt:

Post autor: Tomek Błotnicki » 15 sty 2010, 16:45

Pawel.G pisze:Tomek Miło mi cię poznać na forum:)
Prace na wysokim poziomie !!
Męczy mnie tylko monotonia w twoich projektach, troszkę jakby na jedno kopyto! Warto by troszkę poeksperymentować z projektami i technikami zwłaszcza ze masz morzliwości i potęcjał :)
Cześć Paweł,
Dzięki za uznanie i .... uszczypnięcie. Ja też ostatnio zauwazam ze czegoś nowego u mnie brakuje. To co robilem, to wiesz... szukanie własnego stylu. Ale z tym stylem jest tak, że jak się go już znajdzie, to nie widać rozwoju. Dlatego teraz właśnie zacząłem szukać czegoś nowego.... ale.... to na dłuższe pisanie
Co do twoich prac - chapeau bas
PS
Znasz Arka Gawęckiego z Norwegii?

Robert W.

Post autor: Robert W. » 20 sty 2010, 22:16

nareście zamontowane z miesięcznym opóźnieniem dzięki stolarzom :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tomasz fajnie że wróciłeś :mrgreen:

Awatar użytkownika
Salaputro
Administrator
Kontakt:

Post autor: Salaputro » 20 sty 2010, 22:38

Fajna czysta forma... z tym zabiegiem na schodach to miałeś troszkę zabawy...

Robert W.

Post autor: Robert W. » 20 sty 2010, 22:46

oj żebyś wiedział :mrgreen: ale jestem zadowolony a klienci jeszcze bardziej 8-)

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 21 sty 2010, 00:41

No i górol znowu pokozoł, a reszta się obija:) (ja się wstydzę pokazywać).
Bardzo ładnie to wygląda. pamiętając jednak Pawłową lekcję o stykaniu się zawijasków to...
a właśnie. rozmawiałem niedawno z kolegą o galerii i o ocenianiu prac. Powstaje pytanie czy jak ktoś coś wklei w galerii np.Row swoja barierkę i ktoś go zjedzie, że są niedoróbki. i klient Rowa (obecny właściciel barierki) przeczyta na forum, że dostał jakąś niedorobioną barierkę... co wtedy? co myslicie o takiej krytyce i o robieniu złego piaru? Może dlatego jest tak mało prac w galerii? a z drugiej strony trzeba sie pokazywać. może zrezygnować z komentarzy na forum ogólnym?

z szacunkiem,
Nikiel
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Pawel.G
Kontakt:

Post autor: Pawel.G » 21 sty 2010, 02:22

Praca czysto zrobiona To fakt:) gratulacje row !!!bo jak patrzę na tą twoją pierwszą balustradę w galeri to niebo a ziemia:)
Widac progres,teraz wystarczy dopracować szczeguły(ale otym to jak się spotkamī przy Ginesie) i masz fajny wzór balustrady:)

Ja czekam z niecierpliwością na jakiś twój nowy projekt,powinieneś na jakiś czas odpocząc od tych esek itp:)i pomyśleć nad czymś mowym.

Co do krytyki i komentarzy na forum dotyczących naszych realizacji to przyznam szczeże ze jej brakuje i to bardzo!!!! , wszystkim się wszystko podoba i jest git.
Niewiem czy to obawa przed narażeniem się komuś czy żeczywiście projekty są na tak wysokim poziomie ale w obu przypadkach nasza subiektywna ocena i jaka by nie była przynieśie dużo więcej kozyści niż jak to kiedyś Harlem powiedział "będziemy się lizać po dupach".
A klijęci jak nawet sobię zobaczą swój projekt na forum i dyskusję jaką on wywołał ,to myślę ze będą bardziej szczęśliwi jak by ich zamuwienie przeszło bez echa.

Tak więc jak pisałem wcześniej Row prca ładna bo dobrze zrobiona na wysokim poziomie.Projekt ma swoje słabe strony ale są to detale i wysoki kunszt wykonania spycha je na boczny plan dzięki czemu całą realizację mozna uznać za dobrą.
Mi jak juz pisałem wcześniej, trochę brakuje kreatywności ,przyzwycziłem się troszkę do tych twoich wzorów ale czekam z niecierpliwością na twój następny krok,pora nas czymś zaskoczyć:)

PS:początek balustrady i to jak poprowadziłeś linię płaskownika pod pochwyt (pierwsze 1.5 mb balustrady)naprawde ekstra!!!!!

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 21 sty 2010, 05:05

Row czemu żeś się tak zawziął na te płaskowniki ,przecież jest to motyw roślinny,a czy widziałeś w przyrodzie płaskie gałązki? Czemu nie zrobiłeś tej balustrady z okrąglaka , to bardzo wdzięczny materiał, tylko nie mów, że dlatego bo się łatwiej wygina.
Kontakt 517355290

Robert W.

Post autor: Robert W. » 21 sty 2010, 07:43

dziękuje za pozytywne słowa krytyki bo nasze forum coraz bardziej znane wśród moich znajomych :mrgreen: no i Nikiel ma rację co do krytyki :mrgreen: ale jak by nie słowa krytyki to dalej by człowiek nie wiedział w którym kościele dzwonią :mrgreen: ale będąc samoukiem i tak daleko zaszedłem :mrgreen:
Banan motywy roślinne na balustradzie są zrobione z kwadratu 12 i dane na kantkę a zwykłe zawijasy z płaskownika,ja już mam dość prętów okrągłych a lubię płaskownik za to że w zależności od kątu patrzenia na balustradę widać różnicę przekrojów :mrgreen:
Paweł zawsze walczę aby był progres w moich pracach a i że wpadam w monotonię to to też widzę tak samo jak u Tomasza szukanie stylu :mrgreen: 8-)
Szacun :mrgreen:

Awatar użytkownika
jolo
forumoholik

Post autor: jolo » 21 sty 2010, 17:41

Fajna robótka Row graulejszon, powiedz czy zakuwki patynowałeś czy jakiś szlachetniejszy metal, płaskownik bardzo ciekawy materiał, lubię robić z płaskowników poniżej balustradka z płaskownikiem którą robiłem kilka lat temu, a co do jakichś drobnych niedopatrzeń to chyba Row sam wie gdzie , ja zawsze widzę jakieś zonki dopiero na montażu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 21 sty 2010, 18:19

z komentarzami to jest też tak , że jak ktoś wklei zdjęcie balkonu to krytykować mogą tak naprawdę tylko zawodowcy:) czyli Ci co napisali coś już na tej stronie(siebie nie zaliczam do tego grona :-P ) , plus jeszcze ze dwóch innych. młodziaki nie mają dużego pojęcia o takiej robocie i nie widzą "zonków"(znają się za to na swoich działkach jak mało kto!).
reszta ludzi to "Apacze" :mrgreen: czyli "a patrze tylko" i nic nie będę pisał.
Pawle mało jest krytyki, bo mało ludzi ma odwagę napisać cokolwiek na forum. Zamiast porozmawiać o robocie, wolą zapisać sobie fotkę czyjejś pracy na wzór i luzik :roll:

A nasze chłopy się nie czają i pokazują co kto potrafi i jakie robi postępy. :-D
szacun!

ornatus
Kontakt:

Post autor: ornatus » 21 sty 2010, 22:00

jolo w jaki sposob w tej balustradzie ustawiales prety? Robie cos podobnego i duzo czasu mi to zabiera, a robie od poziomicy

wacek624
Kontakt:

Post autor: wacek624 » 21 sty 2010, 22:24

bardzo ładna balustrada row piękne wykonanie super a to moja brama jecze nie skończona

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „GALERIA - gallery”